Hoeveel geld krijgt jouw school voor werkdrukverlaging?

UTRECHT - De onderwijsbonden sloten in 2018 een werkdrukakkoord met minister Slob om de hoge werkdruk aan te pakken. Elke school krijgt door dit akkoord ‘werkdrukgeld’ en mag zelf bepalen hoe dit geld besteed wordt. De Algemene Onderwijsbond (AOb) ontwikkelde een handige tool die berekent hoeveel geld elke school krijgt. Deze tool is nu aangepast aan de nieuwe bedragen voor het aankomende schooljaar. 

Nu is de tool aangepast aan de nieuwe bedragen voor aankomend schooljaar. Onderwijsminister Slob meldde in een Kamerbrief dat er 380 miljoen euro beschikbaar is gesteld voor 2021/2022. Een deel hiervan is bestemd voor het voortgezet speciaal onderwijs (vso). Het reguliere basisonderwijs ontvangt 252 euro per leerling, het speciaal basisonderwijs ontvangt 379 euro per leerling en het vso ontvangt 505 euro per leerling.

“Schoolteams kunnen kijken hoe het dit jaar is gegaan met het werkdrukgeld en een kleine evaluatie houden”, aldus AOb-sectorbestuurder Anton Bodegraven. “Willen ze het geld nogmaals op dezelfde manier inzetten of zijn ze tegen andere dingen aangelopen. Hoe het werkdrukgeld wordt besteed, is onderdeel van het gesprek over het werkverdelingsplan.”

Met de rekentool kun je berekenen hoeveel geld jouw school krijgt voor werkdrukverlaging. Bekijk meer informatie op de website van de AOb.

 

Bron: AOB

 

Laatste nieuws