Veiligheid Prowise Touchscreen Ten beloond door onafhankelijke beveiligingstest

30-03 06:01 | bron: Onderwijsland.com

BUDEL - Het onafhankelijke Duitse AV-Test Institute heeft de veiligheid en privacy-vriendelijkheid van het splinternieuwe Prowise Touchscreen Ten beloond met een ‘Getest IoT-product’-certificering. Het AV-Test Institute toetst of apparaten, diensten en apps voldoen aan strenge eisen rondom communicatie, gegevensbescherming en applicatiebeveiliging. Met de certificering heeft het touchscreen van de Nederlandse onderwijsvernieuwer Prowise als volledig gecertificeerd scherm een unieke positie in de onderwijsmarkt op het gebied van privacy en veiligheid.

De AV-TEST GmbH is een onafhankelijke onderzoeksinstituut voor IT-beveiliging uit Duitsland. Al meer dan 15 jaar staan de experts uit Maagdenburg garant voor kwaliteitsbewuste vergelijkingen en individuele tests van vrijwel alle internationaal relevante IT-beveiligingsproducten. Bovendien adviseert het instituut brancheverenigingen, bedrijven en overheidsinstellingen over vraagstukken op het gebied van IT-beveiliging.

Gegevensbescherming en applicatiebeveiliging

Het AV-Test Institute toetst of apparaten, diensten en apps voldoen aan strenge eisen rondom communicatie, gegevensbescherming en applicatiebeveiliging. Alleen als daaraan wordt voldaan, krijgt een product de ‘Getest IoT-product’-certificering. Het rapport treffend samengevat: ‘Het Prowise Touchscreen Ten communiceert volledig gecodeerd en is dus beschermd tegen diverse aanvallen. Online communicatie is beveiligd door state-of-the-art protocollen. Het downloaden en installeren van apps uit bronnen van derden wordt effectief voorkomen doordat het basissysteem zeer goed is afgesloten door de Prowise-interface.’

Unieke positie wereldwijd qua veiligheid

Met de certificering door het AV-Test Instituteheeft het Prowise Touchscreen Ten als volledig gecertificeerd scherm een unieke positie in de onderwijsmarkt op het gebied van privacy en veiligheid. Samen met de ISO 27001-certificering en een binnenkort officieel te verkrijgen certificering van het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (afgekort BSI, een keurmerk van de officiële Duitse overheid) kan met de AV-Test door Prowise de propositie voor de ‘veiligste oplossing voor het onderwijs’ kracht bij worden gezet. “Er is geen andere touchscreenaanbieder op de onderwijsmarkt die dezelfde onafhankelijke privacy- en securitycertificaten kan overleggen”, vertelt Development Director en Privacy Officer Luuk Loeff.

Privacy by Design

Voor Prowise zijn privacy en security één van de de belangrijkste uitgangspunten voor het onderwijs. De touchscreens worden in Nederland in eigen beheer ontwikkeld, waardoor de schermen uitblinken in voorgeïnstalleerde onderwijssoftware, privacy en security en gebruiksgemak voor leerkracht en leerling. Met de slimme meegeleverde gratis software kan de klas schrijven, gummen, foto’s toevoegen of video’s afspelen. Daarnaast behoren een digitale mindmap, een educatieve quiz, spelenderwijs leren en het veilig ‘streamen’ van gemaakte opdrachten op het touchscreen voor een gezamenlijke bespreking tot de mogelijkheden.  De interactieve schermen van de Nederlandse marktleider Prowise worden wereldwijd in 26 landen door overheidsinstellingen, bedrijven en scholen gebruikt.

Voor het Prowise-team is de certificering een beloning voor hard werken en de juiste visie rondom privacy en security voor leerkracht en leerling. Op naar een veilig leerklimaat voor het (Duitse) onderwijs.

 

Bron: Prowise - partner Onderwijsland.com

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
22 apr VNG en MBO Raad intensiveren samenwerking
22 apr Jessica Zweers is Docent van het Jaar 2021
22 apr AFM: studieschuld zou geregistreerd moeten worden bij het BKR
22 apr Oppositie wil notulen ministerraad over toeslagenaffaire openbaar
22 apr Jongeren leenden vorig jaar dubbel zo veel e-books
22 apr CNV, AOb en OMT zijn niets in plan ministers volledige heropening onderwijs
22 apr Blended learning, hoe dan?
22 apr De 5 meest gemaakte fouten bij aanbestedende diensten. (En hoe u ze voorkomt)
21 apr Aantal besmettingen onder kinderen en jongeren opnieuw gestegen
21 apr Basisschool in Hengelo en omliggende huizen ontruimd wegens dreiging
21 apr Ministers willen middelbare scholen direct na meivakantie volledig openen
21 apr Studenten, hbo's en universiteiten 'opgelucht en blij' over heropening
21 apr Ouders krijgen definitief negen weken betaald ouderschapsverlof
21 apr Wat we kunnen leren van Millennials
20 apr Meerdere coronaversoepelingen: ook voor studenten en scholieren
20 apr Meer Nederlanders komen onder werktijd vrijwel niemand tegen
20 apr 'Laat complexe jeugdzorg niet stoppen bij 18 jaar'
20 apr UNICEF pleit opnieuw voor volledig openen middelbare scholen
20 apr Loonkosten in onderwijs flink gestegen
20 apr De school van morgen
19 apr Voorzitter Booking.com steekt geld in studentenbanenplatform Student Power
19 apr ACM vecht uitspraak over fusie onderwijsuitgevers Iddink en Malmberg aan
19 apr Groep 8 begint aan eindtoets
19 apr Coalitie-Y wil plek aan formatietafel om toenemende druk op jongeren
19 apr Ministerie: tot zomervakantie 14 miljoen zelftesten naar scholen
Poll
Docenten moeten voorrang krijgen bij vaccinatie
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?