Rutte ambieert mogelijk het onderwijs als het 'helemaal mis gaat met de VVD'

DEN HAAG - Premier Rutte zegt in een interview met het AD dat hij het onderwijs wel in wil gaan als zijn partij het slecht doet bij de aanstaande verkiezingen van maart. Rutte zou zijn uren als leraar dan willen uitbreiden. 

De premier liet dit gisteren tijdens een nieuwe aflevering van verkiezingsserie De Lijsttrekkers van het AD weten. “Ik geef al een paar uur in de week les, dat lijkt me leuk”, aldus Rutte. Wel houdt hij daarin een slag om de arm: hij zou een carrière als leraar pas overwegen als de VVD ‘van hem af wil’. Als de partij hem wil houden na een eventuele nederlaag, dan zou Rutte het liefst de Tweede Kamer ingaan.
 
Rutte heeft al een aantal jaren ervaring als docent. Vanaf september 2008 is hij als gastdocent verbonden aan de Johan de Witt Scholengroep in Den Haag. De premier geeft daar een aantal uren per week les in Nederlands en maatschappijleer. Zelf studeerde Rutte geschiedenis (van Nederland) aan de Rijksuniversiteit Leiden na het afronden van het gymnasium in Den Haag.
 
 
 
Bron: AD

Laatste nieuws