Podcast: Wees alert op de effecten van coronamaatregelen op jongeren

DEN HAAG - Houd aandacht voor de effecten van de coronamaatregelen op jongeren nu en op de lange termijn. Geef ze ook iets terug en betrek ze bij oplossingen. Daarvoor pleiten de voorzitters van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving, de Onderwijsraad en het College voor de Rechten van de Mens.

Ze kijken met zorg naar de maatschappelijke gevolgen van de coronamaatregelen voor jongeren. Er zijn maatregelen nodig om verspreiding van het virus tegen te gaan. Maar er moet ook rekening worden gehouden met de rechten en belangen van jongeren. Dat betekent het voortdurend zoeken naar evenwicht. En hoe kun je nu en bij toekomstige lockdowns goed rekening houden met rechten en belangen van jongeren?

Jongeren worden extra hard geraakt door de coronamaatregelen. Ze zijn minder kwetsbaar voor het virus, maar extra kwetsbaar voor de effecten van het beleid ter bestrijding van het virus. Juist voor hen is het belangrijk om in deze fase van hun leven contact met anderen te hebben en te ontdekken. Voor hen hebben maatregelen als het (deels) sluiten van scholen en de avondklok grote gevolgen

Lees hier het hele artikel en beluister de podcast.

 

Bron: Onderwijsraad

Laatste nieuws