Kinderombudsman pleit dringend voor heropenen middelbare scholen

UTRECHT - Kinderombudsman Margrite Kalverboer roept het kabinet op om de middelbare scholen weer te heropenen per 1 maart. Volgens de Kinderombudsman is het voor meer scholieren moeilijk om onderwijs op afstand te volgen en krijgen steeds meer jongeren sociaal-emotionele en mentale schade van de coronamaatregelen. Hierover berichten de Kinderombudsman en NU.nl.

De Kinderombudsman roept het kabinet in een brief op om de middelbare scholen per 1 maart weer te openen. Kalverboer wijst daarbij op de sociaal-emotionele en mentale schade van de coronamaatregelen en lockdown. Volgens Kalverboer is die bij jongeren dusdanig groot is dat het vanuit een ontwikkelingsperspectief niet verantwoord is om de scholen in het voortgezet onderwijs nog langer gesloten te houden. 
 
In een gesprek met NU.nl. geeft Kalverboer aan “erg geschrokken” te zijn van wat ze zijn tegengekomen in het veld. "Het gaat niet meer alleen om kwetsbare jongeren die geraakt worden door de maatregelen. De groep die voorheen geen problemen had maar het nu wel zwaar heeft, breidt zich snel uit."
 
Ook leraren geven volgens de Kinderombudsman aan dat scholieren steeds meer gedemotiveerd raken. "Ik heb leraren gesproken die zeggen: steeds meer leerlingen hebben hun scherm op zwart, we zijn bang dat ze uit het zicht raken."
 
 

Laatste nieuws