Het geheim achter onze beste schrijfervaring tot nu toe

BUDEL - Voor het onderwijs is schrijven op een digibord misschien wel de allerbelangrijkste functionaliteit. Daarom hebben we op het Prowise Touchscreen Ten de schrijfervaring geperfectioneerd. Het geheim achter de volledige pen-op-papier-ervaring lees je in deze blog. Over touch-technologie, display bonding, nanotextuur en schrijfsoftware.

Het Prowise Touchscreen Ten is uitgerust met twee pennen waardoor je eenvoudig met twee personen tegelijk op het scherm kunt werken. Elke pen onthoudt een andere kleur zodat gelijktijdig schrijven alleen maar eenvoudiger wordt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de achtergrondkleur te wijzigen en te annoteren over bestaande websites, documenten of applicaties. Niet tevreden? Dan gum je je geschreven aantekeningen in één handbeweging weer uit.

Wat maakt de schrijfervaring op onze touchscreens nu zo bijzonder?

ProWrite touch-technologie

Het Prowise Touchscreen Ten is voorzien van onze ProWrite touchtechnologie. Deze touchtechnologie zit direct op de glasplaat verwerkt. Zo wordt een aanraking (touch, object of schrijven) direct gekoppeld aan een voor jouw zichtbare actie. Dit zorgt voor een meer intuïtieve interactieve ervaring een een aanzienlijk verschil met touchscreens die standaard IR-touch of P-CAP gebruiken.

Concrete voordelen van ProWrite touchtechnologie

  • Schrijfsnelheid: razendsnel, zonder vertraging (pen-op-papier-ervaring)
  • Schrijfnauwkeurigheid: schrijven/tekenen in je eigen handschrift
  • Handpalmherkenning: gebruik je handpalm om te gummen
  • Wissel tussen je de pen (schrijven) en je vinger (object verplaatsen)
  • Schrijf, gum, gebruik hulpmiddelen met veel gebruikers door elkaar en tegelijkertijd (40 touchpunten)
  • Geen batterijen in de pen

Display bonding

Door de zogenaamde display bonding-technologie zit er geen ruimte tussen de glasplaat en het LCD-panel. Jouw aanraking (schrijven, tekenen of touch) wordt direct gekoppeld aan een actie. Zo schrijf je nauwkeuriger, vloeiender en sneller dan ooit tevoren op een Prowise-scherm. Display bonding vermindert daarnaast de schittering op het scherm omdat externe lichtinval niet teruggekaatst wordt. Dit zorgt voor een nog betere beeldkwaliteit en nog minder invloed van bijvoorbeeld zonlicht. Door de kijkhoek van 178 graden is de content op het touchscreen zo altijd goed zichtbaar.

Nanotextuur in glasplaat

Ook qua glasplaat zetten we met het Prowise Touchscreen Ten een grote stap vooruit en dit heeft alles te maken met een oplossing tegen de reflectie van bijvoorbeeld zonlicht of lampen. Veel aanbieders van touchscreens werken hiervoor met een coating op het glas: de anti-glare coating.

We willen onze gebruikers een nog betere kijkervaring bieden. Daarom zien we af van deze coating en hebben we het oppervlak van de glasplaat zelf fysiek veranderd door middel van kleine nano-etsen. Als een van de enige schermen wereldwijd (Apple biedt een nano-optie tegen een meerbedrag aan op iMacs) is het Prowise Touchscreen Ten kosteloos voorzien van een direct in de glasplaat geëtste nano-textuur. Hierdoor verminderen weerspiegeling, reflectie en vingerafdrukken, maar blijven het contrast en de helderheid behouden. Anti-glare geperfectioneerd! 

De nano-textuur in de glasplaat zorgt niet alleen voor een prachtige kijkervaring, het garandeert ook een soepelere schrijfbeleving als je bijvoorbeeld schrijft of een (aan)tekening maakt op het touchscreen.

Software

Qua touchtechnologie (ProWrite), glasplaat (nanotextuur) en display bonding (geen ruimte tussen glasplaat en LCD-panel) beschik je met het Prowise Touchscreen Ten over een unieke schrijfoplossing in de markt. Prowise zou Prowise niet zijn als we het daarbij zouden laten. Nee, we gaan nog een stap verder. Naast onze hardware wordt ook de software op het touchscreen volledig in eigen beheer ontwikkeld. Hierdoor zorgen we ervoor dat de hardware (het scherm) en de software (ProNote) naadloos samenwerken in de allerbeste schrijfervaring op een Prowise-bord. ProNote (de schrijf- en annotatiesoftware in Prowise Central) is speciaal ontwikkeld om optimaal te functioneren op onze touchscreens en qua schrijfgenot het maximale te halen uit de touch-technologie, display bonding en nanotextuur.

 

Bron: Prowise - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws