Trending in 2018: Finland wil in 2020 af zijn van regulier onderwijs

HELSINKI - Het Finse parlement heeft besloten dat er in 2020 geen regulier onderwijs meer is. Geen vakken meer, maar aandacht voor het ontwikkelen van de leerling. Hoe deze denkt en communiceert. Daarnaast wordt er meer tijd gemaakt om te leren wie je nu eigenlijk bent, wat je rol is in de samenleving en welke verantwoordelijkheid daarbij komt kijken. Aldus Onderwijsland.com.

De lessen zijn erop gericht om het burgerschap in het algemeen te verbeteren, beginnen al op de basisschool. Finse pubers staan al jaren bovenaan de testen die gedaan worden door het Program for International Student Assesment (PISA).

Volgens de Finnen is het 'oude schoolsysteem' verouderd. Daarom investeert de Finse regering in saamhorigheid, creativiteit en leren met plezier. Het doel hierbij is om de krachten te bundelen met bedrijven en organisaties, om zo ook de leeromgevingen actueler te maken.

Het hele plan is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door de Finnish National Board of Education. Een organisatie die nauw betrokken is bij de uitwerking van de plannen en die op allerlei mogelijke manieren ondersteuning geeft.

Bekijk het rapport.

Bron: Finnish National Board of Education 

Laatste nieuws