Subsidie voor ventilatie januari 2021 beschikbaar

DEN HAAG - Op 4 januari 2021 opent het loket voor de subsidieregeling Specifieke Uitkering Ventilatie in Scholen (SUVIS). Tussen 4 januari en 30 juni 2021 kunnen scholen via de gemeente een subsidieaanvraag indienen op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Gemeenten vragen deze regeling aan voor het verbeteren van het binnenklimaat van bestaande schoolgebouwen in het primair onderwijs en voortgezet onderwijs. Voor deze regeling is in totaal €100 miljoen beschikbaar.

Aan deze regeling zit een aantal voorwaarden vast. Allereerst is de subsidie bedoeld voor scholen waar ventilatie nu niet voldoet aan minimale eisen volgend uit het Bouwbesluit en Arboregelgeving. De subsidie kan worden ingezet voor maatregelen gericht op ventilatie, maar ook daarmee samenhangende ingrepen, zoals isolatie. De hoogte van subsidie is afhankelijk van het aantal leerlingen op de school en het Rijk financiert 30% van het totale project. Meer informatie over de SUVIS-regeling is te vinden op de website van RVO en in de Q&A’s op lesopafstand.nl/ventilatie.

Bekijk hier meer informatie.

 

Bron: Rijksoverheid

Laatste nieuws