OBS Jan Hekmanschool vijzelt ICT kennis op met de CTOUCH Academy

13-09 06:03 | bron: Onderwijsland.com

OUDERKERK A/D AMSTEL - De ICT-werkgroep van de Jan Hekmanschool wilde hun ICT krachten en uitdagingen eens flink onder de loep nemen. Ze hadden al een flinke dosis enthousiasme en kennis in huis. Trainer Roy Fijn van de CTOUCH Academy had er dan ook minstens zoveel zin in om deze mooie uitdagende samenwerking aan te gaan met de school.

De Jan Hekmanschool is een openbare basisschool met ongeveer 430 leerlingen in Ouderkerk aan de Amstel. Waardevol, talent georiënteerd en toekomstgericht onderwijs is hun speerpunt. Ze zien het als hun taak om de leerlingen leerhoudingen en -vaardigheden aan te leren waarmee zij zich straks verder kunnen ontwikkelen op het vervolgonderwijs. De school is ervan overtuigd dat de maatschappij mensen zoekt die d.m.v. hun houding en vaardigheden niet opgeven, nieuwsgierig zijn, hun fantasie gebruiken, samenwerken en plezier beleven aan leren. Klinkt ons natuurlijk als muziek in de oren.

Een kijkje achter de schermen bij ICT
De Jan Hekmanschool had al de eerste stappen gezet door het lesgeven met de CTOUCH Laser Nova touchscreens. Het was aan de CTOUCH Academy om aan den lijve te ondervinden of deze touchscreens optimaal werden benut. Dit begon met een competentiescan gevolgd door praktische tips & tricks op basis van deze scan. We gaven wat inzicht in didactische modellen. En de werkgroep moest natuurlijk ook even laten zien wat ze in huis hadden door diverse praktische opdrachten uit te voeren. Als resultaat lag er een mooi lijstje klaar met persoonlijke en organisatorische ontwikkelingsdoelen. Het uiteindelijke doel van deze ongeveer 18 uur durende driedelige cursus? Een advies op maat en een praktisch plan van aanpak op het gebied van ICT. En bij de implementatie van dit plan willen we de Jan Hekmanschool natuurlijk niet zomaar laten zwemmen. Wij staan klaar wanneer er behoefte is aan een paar extra CTOUCH handjes.

De fijne ICT kneepjes van Roy
Maar eerst spoelen we even terug naar waar de training mee begint, de competentiescan. Zo maken we eerst inzichtelijk waar je krachten liggen en welke vaardigheden nog bijgeschaafd kunnen worden. Bij de Jan Hekmanschool kwam bijvoorbeeld naar voren dat er nog meer gehaald kon worden uit het annoteren. Tenslotte, annoteren kun je leren. Onze trainer Roy geeft gelijk wat praktische tips hoe je bijvoorbeeld binnen applicaties zoals Powerpoint of Word aantekeningen kunt maken met diverse kleuren, schrijfdiktes en hoe je deze creaties vervolgens kunt opslaan. Hartstikke handig! Ook kwam er uit de scan dat de ICT werkgroep meer wil weten over interessante apps. Je kunt namelijk allerlei gewenste apps toevoegen op jouw touchscreen. Denk bijvoorbeeld aan de app Lightbot. Heel leuk voor leerlingen om zo spelenderwijs te leren programmeren.

“Wil je iemand die zegt wat jij denkt of iemand die zegt waar jij nog niet over nagedacht heb? Roy zet je aan het denken over de gehele inzet van ICT.”

En wil je meer weten over didactische modellen? Laat dat maar aan onze trainer Roy over. Hij leert je bijvoorbeeld alle fijne kneepjes van JITT (Just In Time Teaching) of 21e eeuwse vaardigheden. Wij maken van jou onder anderen een Google expert en zo kun jij de perfecte achtergrond voor jouw scherm creëren. En je weet bijvoorbeeld straks als geen ander hoe je direct vanuit Word een printscreen kunt maken van een Google afbeelding. En hopsakee met één druk op de knop staat deze afbeelding vervolgens in jouw document. Het bepalen van ICT prioriteiten was ook iets waar de Jan Hekmanschool behoefte aan had. Wat vind je nou echt belangrijk voor jouw school? SamenwerkenHet maken van lessenInteractiviteit in jouw klaslokaal? Al hinkelend - echt waar! - laat Roy je keuzes maken. Geen ICT dilemma’s meer. En voilà, je hebt je doelen bepaald. En nu doorpakken natuurlijk! ????

Jan Hekmanschool gaat de toekomst lachend tegemoet
In ieder geval kreeg de ICT werkgroep van de Jan Hekmanschool hierdoor onwijs veel zin om hun plan in werking te brengen met nog meer technische en theoretische ICT kennis op zak. “Met veel humor hebben wij genoten van Roy zijn trainingen. Hij beheerst veel technische en theoretische kennis op het gebied van ICT. Dit door zijn ervaring als leerkracht maar ook als trainer en ontwikkelaar van content voor ICT. Hij is een visionair die je tot denken zet over de totale ICT structuren en theorieën. Voortdurend op zoek naar de reden waarom we iets doen en wat daar nuttig aan is. Je kritisch laten beargumenteren waarom iets kan. Ik hoop het genoegen te hebben om nogmaals deel te mogen nemen aan een van zijn trainingen” beaamt Niels Bakker, ICT Coördinator van de Jan Hekmanschool.

Haal alles uit je scherm met de CTOUCH Academy

Leer de basis kennen het touchscreen. Of verbeter je vaardigheden en word een gevorderde gebruiker met behulp van onze trainers. Bekijk de handige online cursusmaterialen of ontdek de vele mogelijkheden voor leuke, nuttige en diepgaande trainingen.

Ben je ook benieuwd wat de CTOUCH Academy voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met CTOUCH.

Of bekijk het allernieuwste touchscreen voor educatie, de CTOUCH Riva.

 

Bron: CTOUCH - partner Onderwijsland.com

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
21 sep Tekort aan leraren in basis- en voortgezet onderwijs, student staat voor de klas
21 sep CTOUCH & TrilbyTV: de perfecte match voor communicatie in het onderwijs
21 sep Salarisverwerking: de pijn zit altijd in de details - en de winst dus ook
20 sep Minder uitval onder startende leraren in primair onderwijs
20 sep Niet meer hele klassen naar huis in basisonderwijs als één kind besmet is
20 sep Gomarus scholen door OM onderzocht vanwege discriminatie om geaardheid
20 sep Klaar om innovatie in het hoger onderwijs te realiseren? Mis dit evenement dan niet!
20 sep Blog Tom Harmsen: Het komt voor de bakker
20 sep CBS: onbenut arbeidspotentieel terug op niveau van 2019
17 sep Onderzoek naar bijzondere bekostiging in primair- en speciaal onderwijs
17 sep 50 kinderen door ouder ontvoerd tijdens de zomervakantie
17 sep Hogescholen komen principe-akkoord overeen voor cao 2021-2022
17 sep Wanneer mag een kind naar de basisschool?
17 sep IT-opleider Didacticum kiest voor Coachview!
16 sep Ziekteverzuim in kinderopvang stijgt het hardst
16 sep Onderzoek RIVM: sluiting van scholen minst populaire coronamaatregel
16 sep Steeds meer hbo-docenten gaan er qua salaris iets op achteruit
16 sep Exclusief event ‘De regie over jouw werkplezier’ met speciale gast Paulien Knol
16 sep Slimme softwareapplicaties voor een gestroomlijnde onderwijsorganisatie
16 sep Recordaantal Nederlanders was in augustus aan het werk
15 sep Hoger onderwijs kan weer 'min of meer' normaal open en is daar erg blij om
15 sep PO-Raad blij dat straks niet de hele klas meer in quarantaine moet
15 sep Osterhaus: basisschoolkinderen moeten vaker getest worden
15 sep Per 25 september verdwijnt in mbo en hoger onderwijs maximale groepsgrootte
15 sep Steeds vaker school of opvang de oorzaak van besmetting
Poll
Kinderen vanaf 12 jaar moeten gevaccineerd worden
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?