Meldpunt Mondkapjes bezorgd over mondkapjesplicht op scholen

UTRECHT - Het Meldpunt Mondkapjes Nederland, opgericht door verontruste ouders, leerlingen, docenten en schooldirecties, maakt zich grote zorgen over de invoering van de mondkapjesplicht op middelbare scholen per 1 december. De laatste weken komen er steeds meer ongeruste reacties binnen van ouders, leerlingen, docenten en schooldirecteuren die zich afvragen hoe op een waardige en kindvriendelijke manier met de nieuwe plicht kan worden omgegaan, aldus het meldpunt. Men vreest voor “een tsunami aan klachten en meldingen na 1 december”. 

Het meldpunt wil duidelijkheid hoe de psychische en mentale gezondheid van kinderen beschermd wordt. Daarnaast wil het Meldpunt weten hoe toch nog onderwijs zal worden verleend aan kinderen die beslist geen mondkapje op willen. Hierbij wordt erop gewezen dat leerplicht boven mondkapjesplicht moet worden gesteld. 

Het meldpunt vermoedt naar eigen zeggen dat de 250 meldingen die tot nog toe zijn gedaan, slechts behoren tot het topje van de ijsberg.

Op www.meldpuntmondkapjes.nl kunnen ouders, docenten, directeuren en leerlingen klachten en reacties doorgeven over het gevoerde mondkapjesbeleid. Onder dit landelijke meldpunt ‘hangen’ ook de regionale meldpunten per provincie. Via het landelijke meldpunt en de gezamenlijke provinciale meldpunten zijn circa 800 ouders betrokken. Het uiteindelijke doel van Meldpunt Mondkapjes is tot het komen van afschaffing van de mondkapjesplicht.

Laatste nieuws