'Juf Ank' denkt na over derde seizoen De Luizenmoeder

HILVERSUM - Ilse Warringa sluit een derde seizoen van de populaire serie De Luizenmoeder niet uit. 'Juf Ank' vertelt aan het AD dat ze genoeg ideeën heeft voor een vervolg. "Ik wil zeker de impact die corona op ons onderwijs heeft in een eventueel nieuw seizoen behandelen."

Na 2 seizoenen stopte de serie, onder meer omdat schrijver en acteur Diederik Ebbinge, die de rol van schoolhoofd Anton op zich nam, er geen zin meer in had. "Maar ik word zo vaak gevraagd naar een vervolg dat ik daar serieus over nadenk", aldus de 45-jarige Warringa.

Eerder dit jaar werd bekend dat er ook een film komt van de serie, die sommige afleveringen wel meer dan 4 miljoen kijkers had. Warringa neemt de regie voor haar rekening. Vrijwel alle vaste castleden van de serie keren terug, behalve Ebbinge en Henry van Loon, die de rol van klusjesman Volkert speelde.

De Luizenmoeder werd uitgezonden in 2018 en 2019 en vertelde over het wel en wee op basisschool De Klimop, waar juffrouw Ank en directeur Anton de scepter zwaaien. De serie werd onder meer bekroond met een Nipkowschijf.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws