Ruim de helft van de middelbare scholen meldde een coronabesmetting

HILVERSUM - Uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat er sinds augustus op ruim de helft van de Nederlandse middelbare scholen minimaal één coronabesmetting is gemeld. Het gaat om 342 scholen. Er zijn 44 scholen met meer dan 10 besmettingen. Dat blijkt uit een onderzoek van Nieuwsuur en BD Dataplan, waarover de NOS bericht.

In Nederland zijn 648 middelbare scholen. Uit interne en openbare bronnen van scholen blijkt dat er minstens 342 scholen zijn die een coronabesmetting hebben of hebben gehad. 44 scholen hebben meer dan 10 besmettingen gemeld en zeven scholen zijn tijdelijk gesloten vanwege een corona-uitbraak.
 
Ruim 80% van de leraren geeft in een recente peiling van LIA aan zich ernstige zorgen te maken over de werksituatie. Door volle klassen is het lastig 1,5 meter afstand te bewaren en leerlingen zouden laks omspringen met het dwingende mondkapjesadvies.
 
Toch blijken docenten en ander onderwijspersoneel niet vaker besmet te zijn dan andere (beroeps)groepen. Van de mensen in het onderwijs die zich lieten testen, werd 10,3% positief bevonden. Het landelijke percentage ligt op 13,8%.

Laatste nieuws