Dag van de Leraar 2020

UTRECHT - Vandaag is het de Dag van de Leraar. Elk jaar op 5 oktober worden leerkrachten in heel Nederland in het zonnetje gezet. Normaal gesproken valt de Dag van de Leraar samen met de Nationale Onderwijsweek, maar deze is vanwege de coronacrisis uitgesteld naar volgend jaar.

De Dag van de Leraar wordt sinds 1962 wereldwijd gevierd in circa 88 landen. In Nederland en de ons omringende landen valt de dag op 5 oktober. De dag is in het leven geroepen om extra waardering te tonen voor leerkrachten en hun werk. Scholen grijpen de dag aan om hun docenten extra in het zonnetje te zetten, al dan niet met een presentje. De Dag van de Leraar is normaal gesproken onderdeel van de Nationale Onderwijsweek.
 
Job Christians, voorzitter van de Stichting Nationale Onderwijsweek: “Een dag om stil te staan bij de cruciale persoon als het gaat om de ontwikkeling van mens en maatschappij. Of leraar zijn nu een beroep of een roeping is, het vraagt hoe dan ook een enorme dosis passie, veerkracht en vertrouwen. Een welgemeend ‘dankjewel’ voor jou als leraar.”
 
In de Nationale Onderwijsweek, die elk jaar in de eerste volle week van oktober plaatsvindt, worden normaal gesproken diverse activiteiten georganiseerd. Dit jaar is echter besloten om de Nationale Onderwijsweek met een jaar uit te stellen vanwege de coronacrisis. 
 
Welke leraar zet jij in het zonnetje?

Laatste nieuws