Hoe herken je een goede digibord-browser?

BUDEL - Veel besturingssystemen van digiborden beschikken tegenwoordig over een eigen webbrowser. Hartstikke handig, want die gebruik je de hele dag door. Video’s afspelen, informatie laten zien of het laatste nieuws opzoeken. Hoe herken je een goede digibord-browser?

De browser in het besturingssysteem kun je vaak niet ‘los’ kiezen. Die hoort namelijk bij het touchscreen dat je tot je beschikking hebt en staat voorgeïnstalleerd. Omdat je een browser elke dag gebruikt, is het verstandig er alles van te weten voordat je een nieuw digibord aanschaft. De punten in deze blog zijn van toepassing voor de browser(s) in het besturingssysteem van het digibord, niet op de browser(s) die je via de pc-module gebruikt. 

8 redenen die de Prowise Browser uniek maken.

De laadsnelheid

Misschien wel het allerbelangrijkste aandachtspunt is de laadsnelheid. Hoe lang duurt het voordat een bepaalde website geladen is? Veel gebruikte websites moeten, rekening houdend met een snelle internetverbing, volledig binnen enkele seconden geladen kunnen zijn.

Reden 1: De Prowise Browser laadt websites razendsnel.

Advertentievrij

Het inladen van advertenties komt de laadsnelheid niet ten goede. Vaak duurt het erg lang voordat de advertenties ‘binnen’ zijn en al die tijd kun je de browser niet volledig gebruiken. Let erop dat een digibord-browser voorzien is van een adblocker. Zo krijg je geen hinderlijke reclame in beeld en kun je sneller surfen.

Reden 2: De Prowise Browser is uitgerust met een unieke adblocker.

Camera-ondersteuning

Beschikt jouw digibord over een webcam? Controleer dan zorgvuldig of deze webcam ook functioneert in de webbrowser van het besturingssysteem. Dit bespaart je een hoop frustratie als je de camera wil gebruiken.

Reden 3: De Prowise Browser ondersteunt webcams voor bijvoorbeeld videobellen.

Resolutie

De resolutie bepaalt voor een groot gedeelte hoeveel content de browser op je digibord kan laten zien. Kies voor een hoge resolutie zodat je volledig gebruik kunt maken van de grootte van het scherm.

Reden 4: De Prowise Browser heeft een grote resolutie om veel content in hoge kwaliteit te laten zien.

Virusprotectie

Kies voor een browser met een ingebouwde virusprotectie. Dit beschermt het digibord tegen virussen en malware. Ga bij voorkeur voor digibord met een virusprotectie-systeem dat niet alleen de browser beschermt, maar ook alle apps en de andere software op het bord.

Reden 5: Prowise Central (en dus de browser) is uitgerust met ProDefend, een zelf ontwikkeld virusprotectie-systeem.

Automatische updates

Ontwikkelingen gaan razendsnel. Lees daarom zorgvuldig na of en hoe de browser op het digibord geüpdatet wordt. Gaat dit überhaupt? Of zit je vast aan een ‘gedateerde’ versie? En gebeurt het updaten bijvoorbeeld automatisch via de appstore op het scherm? Met een update blijft je browser snel en veilig.

Reden 6: De Prowise Browser wordt veelvuldig (gratis) geüpdatet via de Prowise Appstore in Prowise Central.

Privacy

Vraag na of er tijdens de ontwikkeling van de browser rekening is gehouden met privacy en security. Is de browser zelf ontwikkeld met veiligheid en functioneren op een touchscreen als uitgangspunt? Of is het een ‘kant-en-klare’ externe browser via een derde partij?

Reden 7: De Prowise Browser wordt volledig in eigen beheer ontwikkeld, met privacy en security als uitgangspunt.

Zelf apps maken via de browser

Bezoek je bepaalde websites met grote regelmaat? Kies dan voor een browser die het mogelijk maakt om van iedere website een eigen app te maken. Vraag na of je deze app ook kunt toevoegen aan het scherm dat je ziet als het digibord opstart, zo kun je snel van start.

Reden 8: Met de Prowise Browser kun je van elke website een app maken en deze toevoegen aan je startscherm.

Gebruikservaring

Samen zorgen de bovenstaande punten voor jouw gebruikservaring. Ons advies is daarom alle functionaliteiten in het besturingssysteem uit te proberen voordat je voor een digibord/touchscreen kiest. De browser is daar een belangrijk onderdeel van. Open sites die je veel bezoekt, speel video’s af en kijk welk gevoel je erbij krijgt.

Onze onderwijsadviseurs komen graag bij je langs om te laten zien waarom onze eigen Prowise Browser op het Prowise Touchscreen als enige aan alle bovenstaande punten voldoet. Een online afspraak (via de browser) kan natuurlijk ook.

Meer over het Prowise Touchscreen

 

Bron: Prowise - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws