Deze week regionale coronamaatregelen wegens oplopende cijfers

DEN HAAG - Vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen worden naar verwachting deze week nog regionale maatregelen getroffen. Vrijdag wordt bekendgemaakt welke gerichte maatregelen "het meest passend zijn" in een regio waar veel besmettingen zijn, aldus minister de Jonge tegen RTL Nieuws.

Studenten

Met de regio's waar de meeste besmettingen plaatsvinden wordt al dagenlang intensief overlegd. Over het soort maatregelen waarmee de besmettingen moeten worden tegengegaan, wordt nog gesproken. Het gaat onder meer om de vier grote steden.
 
De Jonge zegt dat de besmettingen zich vooral voordoen onder studenten, in de thuissituatie en in de horeca. De regio's Rotterdam, Amsterdam en Gelderland-Zuid willen niet inhoudelijk reageren. 
 
Utrecht geeft aan de situatie nauwlettend in de gaten te houden. "Bekeken wordt of en welke maatregelen kunnen helpen", aldus een woordvoerster van de gemeente. Utrecht heeft alle (160) studenten-, studie- en sportverenigingen aangeschreven om het belang van de maatregelen en het bron- en contactonderzoek nogmaals onder de aandacht te brengen.
 
Het kabinet heeft al aangegeven dat regionale stappen worden gezet als het coronavirus weer te veel oplaait.
 
 
Bron: ANP

Laatste nieuws