Leraren teleurgesteld om afwijzing Lerarenbeurs

UTRECHT - Een groep leraren laat op social media weten dat hun aanvraag voor de Lerarenbeurs is afgewezen. De pot van 50 miljoen euro is helemaal op, zo blijkt uit navraag bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Hierover bericht de AOb.

Dit jaar is er minder geld beschikbaar voor nieuwe aanvragen van de Lerarenbeurs. Dat komt doordat een deel van de subsidie wordt ingezet voor de bestrijding van het lerarentekort.

Het kabinet trekt deze regeerperiode 460 miljoen euro extra uit voor de aanpak van het lerarentekort, waarvan 28,5 miljoen afkomstig is uit het potje voor de Lerarenbeurs. Hierdoor is er dit jaar geen 78 miljoen, maar 49,5 miljoen euro beschikbaar.

Zelfs docenten die op de eerste aanvraagdag een verzoek indienden vissen mogelijk naast het net. Volgens biologieleraar Geurts zijn 2.400 aanvragen afgewezen, maar DUO wil dit niet bevestigen. Aanvragers krijgen allemaal een persoonlijk bericht opgestuurd.

De Algemene Onderwijsbond is teleurgesteld. “Ik vind het onbegrijpelijk dat het kabinet kort op de lerarenbeurs: hét succesverhaal van onderwijsbeleid van de afgelopen jaren”, aldus bestuurder Jelmer Evers.

Laatste nieuws