Ruim de helft van de aanvragen voor compensatie flexwerkers afgewezen

AMSTERDAM - Ruim de helft van de aanvragen van flexwerkers, oproepkrachten en uitzendkrachten voor 1.650 euro aan compensatie voor gemiste inkomsten is afgewezen. In totaal heeft het UWV meer dan 23.000 verzoeken ontvangen, aldus de uitkeringsinstantie.

Tot en met zondag konden uitzendkrachten, oproepkrachten en flexwerkers bij het UWV een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Flexibele arbeidskrachten die geen recht op WW, bijstand of een andere regeling hadden, konden een tegemoetkoming van 1.650 euro bruto krijgen vanwege misgelopen inkomsten als gevolg van de coronamaatregelen.

"Ruim de helft van de aanvragen is afgewezen, omdat niet werd voldaan aan de voorwaarden", aldus het UWV. Zo was bij een deel van de aanvragers geen sprake van een daling van de verdiensten van 50%. "Ruim 56% van de afgewezen aanvragen is afgewezen omdat mensen te weinig salaris hebben ontvangen in februari of te veel in april."

Van de goedgekeurde verzoeken ging volgens het UWV meer dan 70% naar werknemers van tussen de 18 en 27 jaar die veelal via uitzendbedrijven of in de horeca werken.

Laatste nieuws