Prowise levert 1500 touchscreens aan Brussels onderwijs

30-07 06:03 | bron: Onderwijsland.com

EINDHOVEN / HASSELT - Het bedrijf Prowise, specialist op het gebied van interactieve digitale leeroplossingen, en haar partner Media Service België hebben de tender voor levering van 1500 touchscreens aan de Stad Brussel gewonnen. De raamovereenkomst van 3 jaar (geschatte omzet een kleine 5 miljoen euro) gaat aankomende zomer in met de eerste leveringen, installaties en trainingssessies. 

Naast de levering van de hardware verzorgen Media Service België en Prowise ook verschillende trainingssessies. Op technisch en didactisch niveau worden de eindgebruikers begeleid om het maximale uit de nieuwe digitale leermogelijkheden te halen. De hardware en software zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt om ‘leren op afstand’ en (samen)werken mogelijk te maken. 

Betrokkenheid

De opdracht, uitgeschreven door i-City, de technologische partner van de Stad Brussel, start aankomende zomer.  In de prestigieuze tender gaven prijs, kwaliteit, aangeboden software, ondersteuning na aankoop, garantievoorwaarden, opleidingsmogelijkheden en MVO de doorslag. Media Service België is voorzien van de Prowise partner-certificering en is in Brussel verantwoordelijk voor de oplevering van het project. Beide bedrijven samen verzorgen de installatie, de training en service.

Marktleider

De interactieve schermen van de Nederlandse marktleider Prowise worden wereldwijd in 26 landen door overheidsinstellingen, bedrijven en scholen gebruikt. De touchscreens worden in Nederland in eigen beheer ontwikkeld, waardoor de schermen uitblinken in voorgeïnstalleerde onderwijssoftware, privacy en security en gebruiksgemak voor leerkracht en leerling. Met de slimme meegeleverde software kan de klas aan de slag met bijvoorbeeld een interactieve rekenrace, een digitale mindmap maken, een educatieve quiz, spelenderwijs leren en het ‘streamen’ van gemaakte opdrachten op het touchscreen voor een gezamenlijke bespreking.

Nieuwe standaard 

“Deze tender is een grote stap in de verovering van de Belgische markt. We zijn enorm trots dat een grote stad als Brussel een lange commitment met ons aangaat. Juist nu heeft het onderwijs behoefte aan slimme, betrouwbare en veilige digitale leermiddelen om de kwaliteit van het onderwijs hoog te houden. Door het ontwikkelen van onze eigen producten zijn we in staat om een nieuwe standaard te zetten voor privacy en security binnen technologie in het klaslokaal. Samen met Media Service België zorgen we ervoor dat studenten in Brussel kunnen genieten van hun onderwijservaring in een veilige en betekenisvolle omgeving", aldus Prowise directeur Michael Ahrens.

 

Bron: Prowise - partner Onderwijsland.com

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
04 aug Voormalig directeur Haga Lyceum maakt dag na schorsing 100.000 euro over
04 aug Studentenvereniging Amsterdam stopt kennismaking wegens corona
04 aug Toch geen leerplichtboete bij verzuim door thuisquarantaine na vakantie
04 aug Jongeren: te veel scherm, te weinig nachtrust
04 aug Opleiding: Directeur van buiten
03 aug Einde vakantie voor Duitse scholieren: coronaregels verschillen per school
03 aug Aboutaleb stuurt brief aan studenten: houd je aan maatregelen
03 aug Salarisverwerking: de pijn zit altijd in de details - en de winst dus ook
03 aug Opleiding: Schoolleider Vakbekwaam
31 jul Vanaf begin augustus gratis ontwikkeladviezen voor iedereen
31 jul SP wil zwarte lijst van scholen die seksuele diversiteit negeren
31 jul LSVb: Binding van eerstejaars studenten in gevaar bij online intreeweken
31 jul Tilburg University: Ervaren werkdruk toegenomen door technologie en veranderende normen en waarden
31 jul Van vooroordeel naar verbinding
30 jul VNG: 'Jaarrekeningen 2019 gemeenten doen vrezen voor cijfers van 2020'
Poll
Ik sta achter de beslissing om het onderwijs weer volledig te hervatten
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?