Nog altijd 500 basisschoolleerlingen zoek

UTRECHT - Naar schatting 500 basisschoolleerlingen zijn sinds de scholen gesloten werden vanwege het coronavirus nog altijd zoek. Dat meldt de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) na een peiling onder 1.000 schooldirecteuren in het basisonderwijs en speciaal onderwijs.

Bij de sluiting van de scholen ging het nog om 5.200 leerlingen. Scholen deden er volgens de AVS van alles aan om in samenwerking met leerplichtambtenaren de leerlingen te vinden. Zo zijn ze langsgegaan, zijn brieven gestuurd, is gebeld en zijn ouders van andere leerlingen ingezet, aldus een woordvoerder van de AVS. In veel gevallen lukte het leerlingen terug te vinden, aldus de AVS.

Van de basisscholen heeft 97% nu alle leerlingen weer in beeld. Ruim 3% van de scholen heeft te maken met gemiddeld 2 tot 3 leerlingen waarmee geen contact is en waarvan de school dus niet weet waar ze zijn. "Het gaat alleen over leerlingen die zijn ingeschreven op school. Op veel scholen betreft het meerdere kinderen uit één gezin", aldus AVS-vicevoorzitter Ingrid Doornbos.

Wat er met de kinderen is gebeurd, is onduidelijk, vertelt een AVS-woordvoerder. Sommige schoolleiders geven aan dat dit soort dingen in de normale situatie soms ook gebeuren. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om vluchtelingengezinnen die worden uitgezet en in een keer zijn verdwenen, of het gaat om mensen die vanwege schulden onderduiken.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws