E-learning: ‘Gebruik je Digibord als een Pro’

BUDEL - In de E-learning ‘Gebruik je Digibord als een Pro’ vinden leerkrachten direct inzetbare tips om het maximaal uit hun digibord te halen. De digitale cursus wordt aangeboden door het onderwijsbedrijf Prowise en Meester Sander. De video’s bevatten handige basisvaardigheden voor interactief onderwijs met een touchscreen en zijn gekoppeld aan opdrachten en direct inzetbare lessen. Hierover bericht Onderwijsland.com partner Prowise.

Een digibord kan op veel verschillende manieren worden ingezet in het klaslokaal, zeker nu de scholen in Nederland weer gedeeltelijk open gaan op 11 mei. In de E-learning ‘Gebruik je Digibord als een Pro’ neemt Meester Sander belangrijke basisvaardigheden door. Denk aan digitaal aantekeningen maken, interactie tussen devices en het touchscreen creëren, op een speelse manier de aanwezige kennis testen en leerlingen hun gemaakte werk op het touchscreen laten ‘streamen’.

Een pro tijdens je lessen

De E-learning is vanaf nu voor leerkrachten volledig kosteloos te bekijken. Met de video’s kunnen ze zich voorbereiden op het weer opengaan van de scholen in Nederland. “Bijna elke klas in Nederland heeft een digitaal schoolbord, steeds vaker een touchscreen. Leuk zo’n scherm in je klas, maar wat kan je er allemaal mee? In deze cursus leer je welke tools jij kunt inzetten zodat je je straks een pro voelt tijdens je lessen. Alle tools die voorbijkomen zijn gratis te gebruiken en voor iedereen beschikbaar via internet”, aldus Sander Gordijn, beter bekend als Meester Sander.

Teamscholing

De training is zowel geschikt voor teams als individuele leerkrachten. Je schrijft je gratis in via de Academy van Meester Sander en krijgt direct toegang tot alle video’s en opdrachten. De e-learning bestaat uit vier modules met daarin verschillende lessen. Elke les bevat een duidelijk leerdoel en een opdracht. Deze worden uitgelegd in een video. Door de opdrachten uit te voeren, werk je aan je eigen vaardigheden. Om het digibord goed in te zetten in je school kun je ervoor kiezen om de E-learning onderdeel te laten zijn van de (onderbouw)teamscholing. Plan per periode een aantal lessen in die elke leerkracht volgt. Presenteer tijdens een vergadering de gemaakte opdrachten en help elkaar zo op weg.

Direct aan de slag

De meeste video’s zijn gekoppeld aan direct inzetbare of aanpasbare content in Prowise Presenter. Meester Sander zorgt voor tips en inspiratie in de video, de leerkracht kan direct aan de slag met een door het Educatie-team van Prowise voorbereide oefening of les. “We vinden het erg belangrijk dat leerkrachten via de E-learning alle mogelijkheden van een digibord en onze onderwijssoftware leren kennen, maar willen er bovenal voor zorgen dat ze er direct mee aan de slag kunnen. Vandaar de kant-en-klare lessen”, vertelt Sabine Bruininx, die binnen Prowise verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van Presenter.

 

Door: Prowise - partner Onderwijsland.com 

Laatste nieuws