School dicht? Zet je leerlingen thuis aan de slag.

BUDEL - School gesloten? Leerlingen verplicht thuis? Met deze praktische tips en trucs zet je je leerlingen thuis aan de slag. Zo faciliteer je heel eenvoudig leren op afstand en kan het onderwijs toch doorgaan.

School verplicht gesloten door het Coronavirus? Dat betekent niet dat het onderwijs hoeft te stoppen.

Presenter: zelfcorrigerende oefeningen

In Prowise Presenter kunnen je leerlingen zelfcorrigerende oefeningen maken. Je zet de oefening één keer klaar en deelt het Presenter-bestand vervolgens met je klas. Deze drie kant-en-klare zelfcorrigerende oefeningen kun je direct inzetten:

Presenter: ProQuiz

In Prowise Presenter kun je een educatieve quiz voorbereiden voor je leerlingen. Deze kunnen ze dan zelfstandig thuis maken op hun eigen device. Je hebt keuze uit open en gesloten vragen. Deze drie kant-en-klare leerzame quizzen kun je direct inzetten:

Presenter: realtime samenwerken

In Prowise Presenter heb je de mogelijkheid om met meerdere leerkrachten of leerlingen in hetzelfde bestand te werken of te kijken. Lees hier hoe je een samenwerking start of download de handleiding als pdf. Het realtime samenwerken biedt de volgende voordelen voor leren op afstand.

  • Twee leerlingen maken samen oefeningen
  • Leerkrachten bereiden samen een les voor
  • Leerlingen kunnen live meekijken terwijl de leraar elementen versleept/uitlegt

Realtime samenwerken kan vanaf iedere locatie. Het maakt niet uit waar je bent. Of dit nu op school of thuis is.

Presenter: ProConnect

ProConnect is een functie in Prowise Presenter om interactiviteit tussen Presenter-gebruikers te stimuleren. Hiermee kun je ook op afstand de interactiviteit behouden. Leer hier hoe je een ProConnect-sessie opstart.

Een van de mogelijkheden is het delen van je scherm met leerlingen. Met ProConnect stuur je bijvoorbeeld afbeeldingen en oefeningen vanuit Presenter naar de devices van (een groepje) leerlingen. De leerlingen sturen een oplossing of gemaakte opdracht vervolgens weer terug naar Presenter. In deze drie kant-en-klare lessen speelt ProConnect een hoofdrol. Je kunt ze direct inzetten of aanpassen naar de behoefte van je klas.

Een andere mogelijkheid is het laten stemmen van leerlingen of samen in een tool werken. Met name wanneer je op afstand lesgeeft met een webcam, kun je met deze functie van ProConnect interactie behouden. De ProConnect-groepscode kun je namelijk ook op afstand met leerlingen delen. Op deze manier kunnen ze het alsnog tegen elkaar opnemen in rekengames of samen een mindmap maken.

Lees hier hoe je een gratis Presenter-account voor je leerlingen aanmaakt.

 

Prowise GO

Werk jij op een Prowise GO-school? Dan heb je nog veel meer mogelijkheden om je leerlingen leren op afstand aan te bieden.

  • Elke leerling kan thuis inloggen op Prowise Learn: Rekentuin, Taalzee en Words&Birds
  • In de portal zet je Presenter-tools, lessen of linkjes naar andere educatieve programma’s klaar
  • Via Google Hangouts geef je via een videogesprek les, bijvoorbeeld door je scherm te delen
  • Via Google Classroom leveren leerlingen onder andere digitaal opdrachten in

Let op: het thuis inloggen is niet mogelijk met de plaatjeslogin. Zorg er daarom voor dat de ouders van de jongste leerlingen de inloggegevens ontvangen.

 

Bron: Prowise - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws