Schoolleider (verkort) Basisbekwaam

Amsterdam | Breda | Deventer | Drachten | Nijmegen | Rotterdam | Weert - De opleiding Schoolleider Basisbekwaam is vanaf nu volledig flexibel door jou zelf in te richten. Zo bepaal je zelf of, wanneer en hoeveel modules je achter elkaar volgt. De opleiding bestaat in totaal uit 3 modules, te weten; Transformatiemanagement, Teamcoaching en Onderwijsorganisaties.

Binnen de modules wordt naast de inhoud ook aandacht besteed aan persoonlijk leiderschap en praktijkonderzoek. Op basis van relevante werkervaring, jouw huidige rol in de organisatie, eerder behaalde modules in Teacher Leader/Middenmanagement of andere relevante Master- en/of leiderschapsopleidingen bestaat de mogelijkheid tot verkenning van vrijstelling voor één of meer modules.

De opleiding Schoolleider Basisbekwaam richt zich op ontluikend leiderschap (‘budding leadership’) en is gericht op het niveau van bouwcoördinatoren, sectiehoofden, teamleiders en adjunct directeuren. Als toekomstig schoolleider verwerf je de basisvaardigheden waarmee je kunt starten als leidinggevende binnen het PO, VO en MBO. Je verbreedt jouw horizon en leert de taal van management en leiderschap verstaan. Je maakt kennis met de inhoudelijke en beheersmatige aspecten van het leiderschap en leert collega’s te ondersteunen en te begeleiden in hun werk en hun functioneren in een team. 

De inhoud is gericht op het ontwikkelen van een visie op onderwijs waarbij jouw persoonlijke leiderschap centraal staat. Daarnaast richt de opleiding zich op het verwerven van kennis en vaardigheden om deze visie vorm te geven bij het inrichten van de onderwijsorganisatie en het leidinggeven aan individuele leraren en teams.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor leraren, IB-ers, bouwcoördinatoren, Teacher Leaders, sectiehoofden, locatieleiders en teamleiders uit zowel het PO, VO als MBO.

Wat zijn de toelatingseisen van de opleiding Schoolleider (Verkort) Basisbekwaam?

Om aan deze opleiding deel te kunnen nemen, moet je voldoen aan de volgende eisen:

  • Je bent minimaal in het bezit van een hbo-bachelorsdiploma.
  • Je hebt een geschikte leer- of werkplek waar je de theorie in praktijk kunt brengen en opdrachten kunt uitvoeren.
  • Gedurende de opleiding neem je deel aan een ontwikkelassessment. Hiermee geef je richting aan jouw persoonlijke ontwikkeling.
  • Op basis van relevante werkervaring, jouw huidige rol in de organisatie, eerder behaalde modules in Teacher Leader/Middenmanagement of andere relevante Master- en/of leiderschapsopleidingen bestaat de mogelijkheid tot verkenning van vrijstelling voor één of meerdere modules. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om het traject verkort en daardoor versneld te doorlopen!

Lees meer op de website van Avans+

 

Bron: Avans+ - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws