Een op drie kinderopvangorganisaties kan geen extra stakingsopvang regelen

HILVERSUM - Een op de drie kinderopvangorganisaties kan tijdens de aankomende lerarenstaking geen extra opvang organiseren, aldus directeur van Brancheorganisatie Kinderopvang Magda Heijtel tegen het NOS Radio 1 Journaal.

De branche kampt volgens Heijtel met flinke personeelstekorten. "In de kinderopvang is het probleem eigenlijk nog groter dan in het onderwijs, met drieduizend openstaande vacatures, terwijl we in het onderwijs te maken hebben met 2400 openstaande vacatures."
 
De tekorten zijn voor een deel ontstaan doordat er meer vraag naar opvang kwam. Deels komt het ook door een nieuwe wet, waarin is bepaald dat er meer personeel op de babygroepen moet staan, aldus Heijtel.
 
Volgens Heijtel zijn de problemen inmiddels merkbaar in het hele land. "De kinderopvang is vindingrijk. Die roostert heel goed. Pedagogisch medewerkers zetten zich enorm in, die werken een dagje extra. Dus daar zit de ruimte nu nog wel in, maar veel meer druk op pedagogisch medewerkers leggen is natuurlijk ook niet goed."
 
 
 
Bron: ANP, NOS

Laatste nieuws