Ministers overleggen over sociale veiligheid in het onderwijs

DEN HAAG - De vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hield gisteren een algemeen overleg met de ministers Van Engelshoven en Slob over de Sociale Veiligheid in het onderwijs. Hierover bericht de Tweede Kamer.

Leren van incidenten

In de Kamer is onder andere op 27 maart 2019 en 2 april 2019 uitgebreid gesproken over de veiligheid van het onderwijspersoneel en over een aantal specifieke incidenten. Elk incident is er één te veel, maar tegelijkertijd is het zo dat incidenten tussen leerlingen en onderwijspersoneel nooit helemaal voorkomen kunnen worden. Het is daarom belangrijk dat instellingen en scholen weten hoe ze moeten reageren en dat zij leren van ieder incident.

Incidenten met filmpjes

Het onbeperkt delen van beelden waarop iemand duidelijk te herkennen is mag niet. Je mag ook geen beelden delen die een bedreiging kunnen zijn of die beledigend zijn voor de persoon in kwestie. Scholen moeten hun leerlingen mediawijsheid bijbrengen. Dat wil zeggen dat ze leerlingen moeten leren wat je wel en niet mag doen met filmpjes en dergelijke.

Meer informatie is terug te vinden op de website van de Tweede Kamer.

 

Bron: Tweede Kamer

Laatste nieuws