Interview HAS Hogeschool: Aanbesteden zorgt voor een ‘open mind’

03-12 06:03 | bron: Onderwijsland.com

's-HERTOGENBOSCH - “Je ontkomt er niet aan, dat je een voorkeur hebt als het gaat om de aanschaf van zoiets belangrijks als een studentinformatiesysteem. Door ervaringen uit het verleden en meningen van collega’s en relaties heb je al een idee. Dan helpt het als je uitgedaagd wordt om meerdere opties een kans te geven,” zegt Jolanda van Bommel - diensthoofd Studentzaken bij HAS Hogeschool.

Op dit moment is de implementatie van het nieuwe studenteninformatiesysteem ‘Osiris’ bij de Hogeschool in Den Bosch in volle gang. Omdat het huidige studenteninformatiesysteem niet meer voldeed aan de wensen van de organisatie, stappen zij over op een nieuwe.  Gezien de hoogte van de investering waren zij verplicht dit middels een Europese aanbesteding in de markt te zetten.
Samen met Jolanda kijk ik terug op het inkoopproces.

Ondanks dat Jolanda voor aanvang van de aanbesteding reeds goede ervaringen had met het studenteninformatiesysteem dat als beste uit de bus is gekomen, kijkt zij terug op een waardevol proces. Door deze Europese aanbesteding heeft het projectteam meerdere inschrijvingen van verschillende aanbieders kunnen vergelijken op basis van objectieve en transparante criteria. Met het opstellen van de uitnodiging tot inschrijving is nagedacht over wat wij als organisatie belangrijk vinden. Dit is vertaald in programmafunctionaliteiten, minimumeisen en gunningscriteria en zijn de inschrijvingen beoordeeld op basis van het gunningscriterium beste prijs-kwaliteitverhouding.  We zijn bevestigd in onze voorkeur en weten nu zeker dat we ons niet blind gestaard hebben.

“Met goede ondersteuning op juridisch gebied en adviezen in slimme keuzes qua uitvraag en beoordeling is aanbesteden van toegevoegde waarde om te komen tot de juiste oplossing”

“De gehele procedure als het gaat om het voldoen aan de juridische verplichtingen is uitgevoerd door Arno Harbers. Hij was zeer betrokken en bereid om waar nodig ons aan de hand te nemen en schetste verschillende voorbeelden en scenario's. We kregen meer dan we van tevoren gevraagd hadden. Arno adviseerde zodat de beste inschrijver zonder verrassingen in staat zou zijn om het studenteninformatiesysteem naar onze wensen in te richten en de ‘oude’ gegevens overgezet kan worden.  

Het nieuwe studenteninformatie systeem is gebruiksvriendelijk, waarbij wij als school optimaal een student kunnen volgen. Niet alleen op basis van cijfers en aanwezigheid, maar ook belangrijke randvoorwaarden kunnen we vastleggen Zo kunnen we studenten actief monitoren en realiseren wij onze visie, waarin we iedere student als uniek beschouwen, met een eigen ontwikkeling gericht op een actieve loopbaan en een actief leven in de maatschappij.

“Omdat Pro Mereor zorgde voor de procedurele en juridische taken heeft het projectteam van de HAS zich op de inhoud kunnen focussen.’’, aldus Jolanda.

 

Kom net als HAS Hogeschool ook in contact met Pro Mereor.

 

Bron: Pro Mereor - partner Onderwijsland.com

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
16 dec Financiële situatie pensioenfondsen verbetert licht
16 dec Gedupeerde ouders toeslagenaffaire krijgen bezoek van Belastingdienst
16 dec CNV wil naar 30-urige werkweek
16 dec Betere aansluiting nodig tussen lerarenopleidingen en latere instromers
16 dec C-Academy: inspiratie en ondersteuning op het gebied van techniekonderwijs
16 dec Oplossingen voor drie veel voorkomende schoonmaakproblemen in het onderwijs
13 dec Minister Slob: ‘Heel mooi dat leraren er geld bij krijgen’
13 dec Evaluatie passend onderwijs in nieuw Nationaal Actieplan Mensenrechten
13 dec Wanneer mag een kind naar de basisschool?
13 dec Master Leiderschap in Onderwijs – MLO
13 dec Vacature: Groepsleerkracht
12 dec Snel: zwart lakken van kinderopvangtoeslagstukken was geen pesterijtje
12 dec Linkse oppositie steunt leraren in tweedaagse staking
12 dec Loonsverhoging van 4,5% voor basisonderwijs plus bonus, twee daagse staking gaat 'absoluut door'
12 dec Meeste basisschoolleerlingen krijgen zoet drinken mee naar school
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?