Duncan hoopt op muziekles op alle middelbare scholen

21-08 06:03 | bron: Onderwijsland.com

TILBURG - Songfestivalwinnaar Duncan Laurence hoopt dat alle middelbare scholieren in de toekomst muziekles krijgen. Zelf heeft hij dat vroeger niet gehad, en dat vindt hij best een gemis. "Ik denk dat ik dan eerder had beseft dat muziek maken hetgeen is dat ik wil."

Tijdens zijn vwo was Duncan al veel te vinden in het muzieklokaal. Maar niet omdat hij daar les kreeg. "Mijn muziekdocent viel uit in het eerste en enige jaar dat we muziek konden krijgen en er was geen vervanger", zegt Duncan woensdagochtend bij de bekendmaking van de Muziekdocent van het Jaar. Bij gebrek aan muziekles besloot hij daarom met andere leerlingen zelf maar muziek te gaan maken. "In de grote pauze kropen we het muzieklokaal in. Dat was fantastisch en het verbond. Ik had ineens vrienden die ik anders misschien helemaal niet had gemaakt zonder muziek."

De drive om muziek te maken had de songfestivalwinnaar altijd al, maar hij "had wel een vonkje nodig". Duncan pleit dan ook voor muziekles op middelbare scholen, zodat er ook bij andere jongeren van zulke vonkjes ontstaan. "Als persoon heeft muziek maken mij heel erg gevormd. Ik hoop dat anderen dat ook kunnen ervaren. Dat er jongeren zijn die ook denken: goh, misschien is dit wel hetgeen dat ik altijd wil doen."

Het verbaast de 25-jarige zanger dat muziek nog geen vast onderdeel is van het lespakket op scholen. "We weten dat muziek heel veel voordelen heeft. Het brengt mensen met elkaar in contact, het is goed voor de hersenen", legt hij uit. "Kijk hoeveel mensen er naar concerten gaan en hoe blij ze daar vandaan komen. Het doet echt iets met mensen. Muziek is net zo belangrijk als rekenen en geschiedenis."

Duncan heeft het inmiddels geschopt tot een veelgevraagd artiest. Of hij in de toekomst zelf muziekles zou willen geven aan jongeren? "Ik zou ze heel graag willen helpen in hun ontwikkeling. Maar eerst wil ik genoeg ervaring opdoen in de praktijk. En dat is wat ik nu aan het doen ben."

 

Bron: ANP

Foto: ANP

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
18 okt Basisscholen voelen noodzaak om digitale geletterdheid leerlingen te vergroten
18 okt Slob zet financiering Haga Lyceum stop
18 okt Wanneer mag een kind naar de basisschool?
18 okt Het onderwijs heeft grensoverbruggende schoolleiders nodig
18 okt 5 belangrijk vragen om de ideale cursusadministratie software te kiezen
17 okt Rutte heeft spijt van bemoeienis onderwijs-cao
17 okt AOb: 'Gesprek Rutte levert niets op, staking 6 november gaat door'
17 okt Nog geen uitsluitsel over vertrek Haga-bestuurder
17 okt Twijfels bij Tweede Kamer over interim-bestuurder Haga Lyceum
17 okt 'Geen stage om Turkse nationaliteit'
17 okt School mag zelf beslissen over inhuur zzp-docenten
17 okt C-Academy: inspiratie en ondersteuning op het gebied van techniekonderwijs
17 okt Onderwijsland.com: het grootste¬†v√≥lledig onafhankelijke platform voor het onderwijs
16 okt Aantal studenten met 4 procent gegroeid
16 okt SP vraagt naar bijles voor middelbare scholieren
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?