Duncan hoopt op muziekles op alle middelbare scholen

26-06 12:19 | bron: Onderwijsland.com

TILBURG - Songfestivalwinnaar Duncan Laurence hoopt dat alle middelbare scholieren in de toekomst muziekles krijgen. Zelf heeft hij dat vroeger niet gehad, en dat vindt hij best een gemis. "Ik denk dat ik dan eerder had beseft dat muziek maken hetgeen is dat ik wil."

Tijdens zijn vwo was Duncan al veel te vinden in het muzieklokaal. Maar niet omdat hij daar les kreeg. "Mijn muziekdocent viel uit in het eerste en enige jaar dat we muziek konden krijgen en er was geen vervanger", zegt Duncan woensdagochtend bij de bekendmaking van de Muziekdocent van het Jaar. Bij gebrek aan muziekles besloot hij daarom met andere leerlingen zelf maar muziek te gaan maken. "In de grote pauze kropen we het muzieklokaal in. Dat was fantastisch en het verbond. Ik had ineens vrienden die ik anders misschien helemaal niet had gemaakt zonder muziek."

De drive om muziek te maken had de songfestivalwinnaar altijd al, maar hij "had wel een vonkje nodig". Duncan pleit dan ook voor muziekles op middelbare scholen, zodat er ook bij andere jongeren van zulke vonkjes ontstaan. "Als persoon heeft muziek maken mij heel erg gevormd. Ik hoop dat anderen dat ook kunnen ervaren. Dat er jongeren zijn die ook denken: goh, misschien is dit wel hetgeen dat ik altijd wil doen."

Het verbaast de 25-jarige zanger dat muziek nog geen vast onderdeel is van het lespakket op scholen. "We weten dat muziek heel veel voordelen heeft. Het brengt mensen met elkaar in contact, het is goed voor de hersenen", legt hij uit. "Kijk hoeveel mensen er naar concerten gaan en hoe blij ze daar vandaan komen. Het doet echt iets met mensen. Muziek is net zo belangrijk als rekenen en geschiedenis."

Duncan heeft het inmiddels geschopt tot een veelgevraagd artiest. Of hij in de toekomst zelf muziekles zou willen geven aan jongeren? "Ik zou ze heel graag willen helpen in hun ontwikkeling. Maar eerst wil ik genoeg ervaring opdoen in de praktijk. En dat is wat ik nu aan het doen ben."

 

Bron: ANP

Foto: ANP

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
19 jul Nieuwe aanvraagronde teambeurs
19 jul Maak een vliegende start met STEAM
19 jul Met consumentisme in het onderwijs is op zich niks mis
19 jul Waarom fouten maken juist goed is…
18 jul 'Negende jaar' basisschool groot succes
18 jul Meer inzicht in zzp & flexibel personeel onderwijs
18 jul Komende peilingsonderzoeken Inspectie van het Onderwijs
18 jul 150 euro boete bij overtreden boerkaverbod in het onderwijs
18 jul Congres Leren Zichtbaar Maken 2019
18 jul Topambtenaar: 'Onderwijsaanbod sluit niet aan op vraag economie'
18 jul PSD2 biedt veel mogelijkheden
17 jul Uitleg over sponsoring in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs
17 jul Schoolleiders en leraren werken aan curriculumherziening
17 jul Westland blijft zich verzetten tegen islamitische school
17 jul Nederlandse leerling voelt zich thuis op school
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?