Hierom kies je voor Chromebooks in het klaslokaal

31-07 06:03 | bron: Onderwijsland.com

BUDEL - Razendsnel opstarten, werken in de cloud, handzaam, robuust, veilig, gebruiksvriendelijk, automatisch up to date en bovenal voordelig. Zo maar wat selectiecriteria waar je als school of stichting op let bij de aanschaf van nieuwe personal devices. Prowise vertelt je als Google-specialist graag waarom Chromebooks een uitstekende keuze zijn.

Razendsnel aan de gang

Chromebooks starten binnen enkele seconden op. Daarnaast loggen leerlingen met hun persoonlijke inloggegevens op iedere Chromebook in. Zoeken naar een device is verleden tijd. Zo kunnen je leerlingen als de schooldag begint direct aan de slag.

Zonder opladen

Door de krachtige batterij hoef je de Chromebooks tijdens de schooldag nooit op te laden. Met een volledig opgeladen device kun je tot tien uur vooruit.

In de cloud

Chromebooks draaien op Chrome OS, het besturingssysteem van Google. Je werkt volledig online, ook wel ‘in de cloud’ genoemd. Dit betekent dat je niet werkt vanaf de harde schijf, maar al je documenten online opslaat en zodoende altijd bij de hand hebt. In de cloud werken, garandeert bovendien een 100% geborgenheid van persoonlijke gegevens en is volledig veilig!

Lees meer over privacy en security binnen Prowise

Updates

Updates worden automatisch uitgevoerd, waardoor je altijd de meest recente software gebruikt die bestand is tegen virussen. Voorzie alle Chromebooks in jouw klas, school of stichting in één moeite van de juiste instellingen via de beheermodule.

Google Play Store

Via de officiële Google Play Store download je handige en functionele Android-applicaties. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft Skype en Minecraft.

G Suite for Education

Handige tools en programma’s die zijn ontworpen om leerkrachten en leerlingen te laten samenwerken terwijl ze leren.

Chromecast

Met Chromecast kun je het scherm van je Chromebook delen/streamen op een digibord of touchscreen. Volledig draadloos, in goede kwaliteit, snel en zonder extra kosten of ingewikkelde installaties. Zo kan een leerling eenvoudig aan de hele groep laten zien waar hij of zij mee bezig is. Dit levert interactief onderwijs op waarin veel wordt samengewerkt.

Camera

Met de HD-camera kunnen leerlingen bijvoorbeeld filmpjes opnemen en via Skype praten met klasgenoten, de leerkracht of externe experts. Klap je de Chromebook dicht, dan kan er niemand ongewenst meekijken.

Voordelig

Omdat je geen dure softwarepakketten hoeft aan te schaffen, zijn Chromebooks bovenal erg voordelig in aanschaf. Dit betekent dat je eenvoudiger voor iedere leerling een device kunt faciliteren. Ook de onderwijssoftware Prowise Presenter is volledig gratis en draait perfect op Chromebooks. Maak hier direct kosteloos een account aan.

Als Google Cloud én Google for Education Premier Partner vertellen we je graag meer over de unieke mogelijkheden van onze Prowise Chromebooks op het gebied van beheer, garantie en inrichting. Ze zijn bovendien uitermate geschikt voor de online leeromgeving Prowise GO.

Lees meer over Prowise Chromebooks

 

Bron: Prowise - partner Onderwijsland.com

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
05 aug Redactie Onderwijsland.com gesloten van 5 t/m 16 augustus
02 aug Vierdaagse schoolweek in Hoorn lijkt succesvol
02 aug Circa 65 procent van de basisschoolleerlingen zullen later gaan werken in beroepen die nu nog niet bestaan
02 aug Waarom doen Finse en Estse scholieren het zo goed op school?
02 aug Expeditie micro:bit een te gek avontuur voor zowel leerlingen als leerkrachten in het basisonderwijs (video)
01 aug Middelbare scholen in krimpgebieden bang voor sluiting
01 aug 'Boerkaverbod' gaat vandaag in
01 aug Niveau meisjes bij schooladvies vaak lager ingeschat dan van jongens
01 aug Helft scholieren heeft een bijbaan
01 aug Conrad ontzorgt met C-Academy
31 jul Verandering rechtspositie medewerkers in het openbaar onderwijs
31 jul Amsterdam wees subsidieaanvraag voor uitbreiding Haga Lyceum terecht af
31 jul Het onderwijs heeft grensoverbruggende schoolleiders nodig
31 jul Hierom kies je voor Chromebooks in het klaslokaal
31 jul 5 uitgangspunten voor gewenst gedrag in je klas
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?