Kleine bedragen betalen met QR-code uitkomst voor scholen

NIEUW-VENNEP - Experts voorspellen dat door de ontwikkeling van nieuwe betaalmethoden, die veiliger en sneller zijn, de kassa en de betaalkaart geleidelijk zullen verdwijnen. De oplossingen volgen elkaar snel op en als organisatie waar betalingen worden verricht, kunt u hier het beste gewoon op inspelen. Verwelkom innovatieve methoden met open armen zodat uw leerlingen of medewerkers vaker en meer bij u besteden. Uw leerlingen willen uiteindelijk altijd en overal direct kunnen betalen, op een manier die het beste bij ze past. Hoe meer u hieraan tegemoet komt, hoe meer ‘klanten’ u aantrekt.

Nieuwe betaalmethoden

De betaalindustrie is nog nooit zo divers geweest. Er worden nieuwe betaalmodellen geïntroduceerd en de verwachtingen van de consument worden steeds hoger. Zij lijken te zoeken naar betere geïntegreerde betalingservaringen, die bijvoorbeeld ook betalingen via een app mogelijk maken. Het zijn daarom ook vooral snelheid en gemak waar de innovaties zich op richten. Voorbeelden hiervan zijn biometrisch geverifieerde betalingen of Quick Response-codetransacties.

Wat is een Quick Response-code?

De Quick Response-code (QR-code) is vergelijkbaar met een barcode, het verschil is echter dat bij het aanmaken van de QR-code aangegeven kan worden wat er moet gebeuren zodra de code wordt gescand. Denk bijvoorbeeld aan het doorlinken naar video’s, een website of Social Media en het verschijnen van een telefoonnummer of een notitie na het scannen. In de geavanceerde barcode kan dus veel meer informatie worden opgeslagen. Iedereen kan gratis een QR-code aanmaken en iedereen met een smartphone of tablet kan een gratis programma downloaden waarmee een QR-code kan worden gescand.

Betalen met QR-code

De NOS kopte onlangs met “2019 zal het jaar van de QR-codes worden”. Deze methode is in China al jaren extreem populair. Van maaltijden en boodschappen tot huur en ritten - letterlijk bijna alles wordt in China betaald middels het scannen van QR-codes. Naast het vermogen om grote hoeveelheden gegevens in de code te bewaren, is betalen via een QR-code veiliger dan het gebruik van een creditcard en kan de inhoud ontzettend snel worden gescand. Met 70% van de wereldbevolking die mobiele technologie gebruikt, groeit de trend om de betaling te vergemakkelijken alleen maar.

SKUARIO betaalpunt

De interesse in QR-codes is snel gegroeid gezien de voordelen die het biedt aan zowel verkopers als klanten. Snel, veilig en contactloos betalen zonder near-field-communicatie (NFC) kan namelijk gewoon door het scannen van een QR-code. Vooral in omgevingen waar kleine bedragen worden gerekend, zoals bibliotheken en kleine kantines, wegen de kosten van een dure ePoS-oplossing vaak niet op tegen de voordelen. En door contant geld te accepteren, zullen ook de risico's toenemen.

Met het beschikbaar stellen van SKUARIO betalingen via een QR-code heeft u de goedkoopste kassa en betaalterminal in één! Met SKUARIO heeft u alleen een betaalpunt nodig en de gebruiker een mobiele smartphone met een camera. De gebruiker kan snel en gemakkelijk betalingen doen aan de verkoper, die automatisch wordt geïdentificeerd door SKUARIO via de QR-code. Veilig, snel en flexibel!

Bent u benieuwd geworden naar alle voordelen die inepro en het SKUARIO betaal- en managementplatform uw organisatie kunnen bieden? Bezoek www.inepro.com/SKUARIO-educatie of bel naar 0252 744 044.

 

Bron: inepro - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws