Eis 18 jaar en tbs moord op Utrechtse studente

15-05 08:29 | bron: Onderwijsland.com

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen de 32-jarige Zamir M. achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist wegens moord op de Utrechtse studente Laura Korsman (24). Z. zou haar op 11 juli met vooropgezet plan hebben gedood met tientallen messteken, in haar woning in de Bosboomstraat in de Domstad.

M. was de ex-vriend van Korsman. In de periode voorafgaand aan het dodelijke geweld zou hij haar hebben gestalkt. M. zou niet hebben kunnen verkroppen dat de relatie door Korsman was beëindigd, enkele weken eerder.

Op de bewuste dag drong M. de woning van Korsman binnen, via het balkon. Volgens zijn eigen verklaring heeft Korsman hem bedreigd met een mes, waarna hij "door het lint ging". Het OM gelooft niets van die verklaring. Volgens de officier van justitie heeft de verdachte de vrouw direct aangevallen, mogelijk zelfs van achteren. Het mes had hij zelf meegenomen. De officier had er geen goed woord voor over dat M. met zijn leugenachtige lezing "de schuld in de schoenen van Laura schuift". Dat is, aldus de aanklager, "laf, respectloos en harteloos".

Aan de moord ging een wekenlange periode van stalking vooraf. Korsman deed aangifte bij de politie. Van een opgelegd locatie- en contactverbod trok M. zich niets aan. Hij bleef zijn ex op allerlei manieren lastigvallen. De officier: "Verdachte heeft Laura doodongelukkig en doodsbang gemaakt in de laatste weken van haar leven. Hij jaagde in die periode op haar.'' In het etmaal voor de moord volgde M. zijn ex eerst naar een feest in Amsterdam, om haar uiteindelijk in haar huis te overrompelen.

Bij het bepalen van zijn strafeis verwees de aanklager naar andere zaken, waarbij stalkende ex-partners uiteindelijk overgingen tot moord. In die zaken is met tien of of twaalf jaar cel te mild gestraft, vindt het OM.

Deskundigen hebben een persoonlijkheidsstoornis bij M. vastgesteld en tbs geadviseerd. Zij achten de kans op herhaling groot.

 

Bron: ANP

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
17 jul Nederlandse leerling voelt zich thuis op school
17 jul 'Mobieltjes in klas bieden ook kansen'
17 jul VSO De Triviant ziet kansen en blijft vernieuwen
16 jul Eén op de vijf werkenden ontvangt regelmatig te weinig loon
16 jul Minister zet door met moslimschool Westland
16 jul Traditionele schooltijden zijn niet meer van deze tijd
16 jul Master Leiderschap in Onderwijs – MLO
16 jul Heldring stapt makkelijk over op interactieve touchscreens
15 jul Miljoenen extra voor scholen in krimpregio's
15 jul Hoogleraren: Slob te hard voor Haga Lyceum
15 jul Doorstroom naar hbo stabiel
15 jul Leesvaardigheid jongens gebaat bij flexibel onderwijs
15 jul Gelijke kansen voor alle kinderen
15 jul Kleine bedragen betalen met QR-code uitkomst voor scholen
12 jul Slob wil dat gemeente Westland instemt met komst islamitische basisschool
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?