Ruim een derde van werknemers in onderwijs ervaart informatieovervloed

DEN HAAG - In 2018 kreeg 28 procent van alle werknemers, meer dan 2,1 miljoen mensen, op een werkdag zoveel informatie dat zij vaak of altijd moeite hadden om dit snel genoeg te verwerken. In het onderwijs ligt dit gemiddeld hoger met bijna 36 procent.

Werknemers die met een overvloed aan informatie te maken hebben, zijn ontevredener over hun arbeidsomstandigheden en hebben een sterkere wens om te vertrekken bij hun huidige werkgever. Aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) 2018, een onderzoek van CBS en TNO onder ruim 60 duizend werknemers van 15 tot 75 jaar.
 
Het percentage werknemers dat last heeft van informatieovervloed ligt onder hoogopgeleiden bijna drie keer zo hoog als onder laagopgeleiden, circa 40 tegen 14 procent.
 
Managers voeren de ranglijst aan van beroepen die kampen met een overvloed aan informatie. Bijna de helft van de managers (46 procent) zegt tijdens een werkdag vaak of altijd zoveel informatie te krijgen dat dit nauwelijks nog te verwerken is.
 
Bij managers in de zorg, het onderwijs en de ict zijn dat er zelfs bijna 6 op de 10. 
 
 
Bron: CBS

 

Laatste nieuws