Basisschool Het Laerhof omarmt innovatie volledig

24-11 06:05 | bron: Onderwijsland.com

ANTWERPEN / EINDHOVEN - Basisschool Het Laerhof is in 1970 opgericht in Merksem, België. Van het toenmalige kleine schooltje met één kleuterklas is het inmiddels uitgegroeid tot de grootste moderne basisschool in Vlaanderen.

Het Laerhof groeit niet alleen sterk in leerlingen, maar ook in digitalisering als tegenwoordig Lego Education school en volgend jaar Apple Education school.

Moderne school met een focus op innovatieonderwijs

Basisschool Het Laerhof heeft momenteel zo’n 700 leerlingen. De school groeit nog steeds. Er wordt niet alleen geïnvesteerd in vernieuwing van de gebouwen, ook innovatie staat hoog in het vaandel. De directeur, de heer Rudi Mennens, heeft altijd al een sterke interesse gehad in onderwijs gecombineerd met ICT.

De basisschool is niet alleen de grootste basisschool in Vlaanderen, maar ook een voorloper als technologieschool. Leerlingen krijgen alle handvaten voor de toekomst en de ontplooiing van 21e eeuwse vaardigheden aangereikt. Stuk voor stuk worden oude digiborden met beamer bijvoorbeeld vervangen door interactieve touchscreens. Docenten en leerlingen worden verder gefaciliteerd met Mac Books en Ipads. Naast intensief gebruik van deze devices is het “fun” element belangrijk!

Als Lego Education School heeft Het Laerhof een eigen Legostudio. In legoklassen bouwen leerlingen diverse elementen met lego. Denk aan bijvoorbeeld robots, turbines op zonne-energie of attractieparken, je kunt het zo gek niet bedenken, het is allemaal mogelijk! Vanaf volgend jaar is de school ook actief als Apple Education School waarbij er gedreven te werk wordt gegaan met Apple. Gaat het om fun en innovatie, dan sluiten ook de Laser Sky 86” touchscreens hier naadloos op aan. Door een soepel adoptieproces ervaren alle medewerkers met veel plezier het delen en presenteren van hun lesstof op de touchscreens. Met een lach op hun gezicht swipen en schrijven de leerlingen er volgens ook op los.

De uitdaging

Nadat Het Laerhof in 2016 haar gebouwen uitgebreid en vernieuwd heeft wilde directeur Mennens verder digitaliseren. Oude gedateerde digiborden werden eerst vervangen. Vanaf dat moment werkte de school met digitale whiteboards in combinatie met beamers.

Lichtopbrengst, slijtage en duurzaamheid werden na enige tijd ervaren als minpunten van de digitale whiteboards met beamers. Met een interactief touchscreen hoeft er geen lamp aan te pas te komen. Er is op zoek gegaan naar een scherm dat toekomstbestendig en eenvoudig in gebruik is.

Beeld- en geluidskwaliteit moesten dan ook van een hoog niveau zijn met als resultaat de gewenste interactie. Geronika, al een bekende leverancier van Het Laerhof, kwam met het doorslaggevende advies om voor CTOUCH touchscreens te kiezen. “Prijs en kwaliteit waren daarbij ook belangrijke overwegingen” aldus Mennens. Binnen ondertussen een team van ca 65 mensen zijn de jonge medewerkers al snel gewend geraakt aan het werken met de touchscreens en helpen ze de andere medewerkers mee in het adoptieproces.

De oplossing

Directeur Mennens werkt al jaren naar tevredenheid samen met leverancier Geronika. Of het nu gaat om de ondersteuning van verlichtingen bij feestelijke activiteiten of de installatie en support van touchscreens, Geronika is een betrouwbare partner waar Het Laerhof op kan rekenen.

Bij de aanschaf van de 86” Laser Sky touchscreens wist Mennens dan ook dat Het Laerhof in goede handen zou zijn van Geronika. Een aantal voordelen van de Laser Sky waren de gebruiksvriendelijkheid, het kraakheldere JBL Live Stage (virtual) surround geluid en de innovatieve ontwikkelingen bij CTOUCH. Leren is leuk. Dat ondervinden zowel de leerlingen als de docenten van deze basisschool. Het gebruiksgemak stimuleert speelsgewijs nog meer de ontplooiing in bijvoorbeeld creatief en probleemoplossend denken, taal en zelfs programmeren. De CTOUCH Laser Sky touchscreens kwamen daarom ook als winnaar uit de bus.

Het resultaat

Het Laerhof, een trotse Merksemse basisschool, bewijst dat innovatie en onderwijs met recht hand in hand gaan. Doordat de CTOUCH touchscreens voorzien zijn van de nieuwste technologie kunnen de docenten zich volledig richten op interactieve en inspirerende lessen. Binnen de school lopen meerdere iCoaches rond die op de hoogte zijn van deze nieuwste technologieën en met veel enthousiasme brengen zij dit over op de rest van de school.

Steeds interactiever en nóg leuker onderwijs: daar staat CTOUCH al tien jaar voor. Met onze touchscreens bereiden we leerlingen voor op de werkomgeving van de toekomst en bevorderen wij hun 21e-eeuwse vaardigheden. Wij zijn gevestigd in Eindhoven, innovatieve technologiestad van wereldformaat. Hier voelen we ons thuis, want ook wij ontwikkelen steeds de nieuwste technologieën. Resultaat: een touchscreen van topkwaliteit waarmee u klaar bent voor het onderwijs van de toekomst.

 

Bron: CTOUCH - partner Onderwijsland.com

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
03 dec Minister Slob neemt geen besluiten meer over devices in het onderwijs
03 dec Gezondheidsraad komt met advies over vaccinatie jonge kinderen
03 dec Tilburg wil meer groene schoolpleinen
03 dec Kinderen van Afghaanse vluchtelingen uit Zoutkamp kunnen eindelijk naar school
03 dec Innovatieve onderwijsscale-up Prowise naar grootste techbeurs ter wereld
02 dec Stichting Ouders en Onderwijs gaat zich inzetten voor ouders van mbo-studenten
02 dec Honderd leerlingen in Steenwijk zitten voorlopig thuis door scheur in schoolgebouw
02 dec Slob: geen vervroegde kerstvakantie
02 dec Hoger onderwijs stelt alternatieve controles op coronabewijs voor
02 dec Basisonderwijs krijgt vanaf volgende week 2,4 miljoen zelftests
02 dec Docenten kunnen hun leerlingen inschrijven voor Centrale Eindtoets 2022
02 dec Gericht ontwikkelen van leerkrachtkwaliteiten
01 dec Bijna de helft van de jongeren in Nederland heeft last van prestatiedruk
01 dec Kinderen uit Rotterdam reizen in 2022 gratis met het openbaar vervoer
01 dec Coronavaccins voor jonge kinderen week eerder afgeleverd in EU-landen
01 dec Meisjes met adhd hebben later vaker hulp van de GGZ nodig
01 dec Opvallend veel jonge kinderen positief getest op het coronavirus
01 dec 3 tips voor VR en AR in het onderwijs
01 dec Blog Dick Zwart: Omgaan met de AVG op je (thuis)werkplek
30 nov Meld tijdelijke schoolsluiting vanwege het coronavirus
30 nov Politici regelmatig bedreigd via social media door kinderen
30 nov Wereldwijd zijn kinderen grootste slachtoffer van minder testen op hiv-virus
30 nov Kabinet komt met maatregelen tegen werkdruk kinderopvang
30 nov 300.000 ouders krijgen te veel betaalde eigen bijdrage kinderopvang terug
30 nov Twee NOT-webinars Prowise
Poll
De werkdruk in het onderwijs is te groot
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?