Basisschool Het Laerhof omarmt innovatie volledig

22-06 06:01 | bron: Onderwijsland.com

ANTWERPEN / EINDHOVEN - Basisschool Het Laerhof is in 1970 opgericht in Merksem, België. Van het toenmalige kleine schooltje met één kleuterklas is het inmiddels uitgegroeid tot de grootste moderne basisschool in Vlaanderen.

Het Laerhof groeit niet alleen sterk in leerlingen, maar ook in digitalisering als tegenwoordig Lego Education school en volgend jaar Apple Education school.

Moderne school met een focus op innovatieonderwijs

Basisschool Het Laerhof heeft momenteel zo’n 700 leerlingen. De school groeit nog steeds. Er wordt niet alleen geïnvesteerd in vernieuwing van de gebouwen, ook innovatie staat hoog in het vaandel. De directeur, de heer Rudi Mennens, heeft altijd al een sterke interesse gehad in onderwijs gecombineerd met ICT.

De basisschool is niet alleen de grootste basisschool in Vlaanderen, maar ook een voorloper als technologieschool. Leerlingen krijgen alle handvaten voor de toekomst en de ontplooiing van 21e eeuwse vaardigheden aangereikt. Stuk voor stuk worden oude digiborden met beamer bijvoorbeeld vervangen door interactieve touchscreens. Docenten en leerlingen worden verder gefaciliteerd met Mac Books en Ipads. Naast intensief gebruik van deze devices is het “fun” element belangrijk!

Als Lego Education School heeft Het Laerhof een eigen Legostudio. In legoklassen bouwen leerlingen diverse elementen met lego. Denk aan bijvoorbeeld robots, turbines op zonne-energie of attractieparken, je kunt het zo gek niet bedenken, het is allemaal mogelijk! Vanaf volgend jaar is de school ook actief als Apple Education School waarbij er gedreven te werk wordt gegaan met Apple. Gaat het om fun en innovatie, dan sluiten ook de Laser Sky 86” touchscreens hier naadloos op aan. Door een soepel adoptieproces ervaren alle medewerkers met veel plezier het delen en presenteren van hun lesstof op de touchscreens. Met een lach op hun gezicht swipen en schrijven de leerlingen er volgens ook op los.

De uitdaging

Nadat Het Laerhof in 2016 haar gebouwen uitgebreid en vernieuwd heeft wilde directeur Mennens verder digitaliseren. Oude gedateerde digiborden werden eerst vervangen. Vanaf dat moment werkte de school met digitale whiteboards in combinatie met beamers.

Lichtopbrengst, slijtage en duurzaamheid werden na enige tijd ervaren als minpunten van de digitale whiteboards met beamers. Met een interactief touchscreen hoeft er geen lamp aan te pas te komen. Er is op zoek gegaan naar een scherm dat toekomstbestendig en eenvoudig in gebruik is.

Beeld- en geluidskwaliteit moesten dan ook van een hoog niveau zijn met als resultaat de gewenste interactie. Geronika, al een bekende leverancier van Het Laerhof, kwam met het doorslaggevende advies om voor CTOUCH touchscreens te kiezen. “Prijs en kwaliteit waren daarbij ook belangrijke overwegingen” aldus Mennens. Binnen ondertussen een team van ca 65 mensen zijn de jonge medewerkers al snel gewend geraakt aan het werken met de touchscreens en helpen ze de andere medewerkers mee in het adoptieproces.

De oplossing

Directeur Mennens werkt al jaren naar tevredenheid samen met leverancier Geronika. Of het nu gaat om de ondersteuning van verlichtingen bij feestelijke activiteiten of de installatie en support van touchscreens, Geronika is een betrouwbare partner waar Het Laerhof op kan rekenen.

Bij de aanschaf van de 86” Laser Sky touchscreens wist Mennens dan ook dat Het Laerhof in goede handen zou zijn van Geronika. Een aantal voordelen van de Laser Sky waren de gebruiksvriendelijkheid, het kraakheldere JBL Live Stage (virtual) surround geluid en de innovatieve ontwikkelingen bij CTOUCH. Leren is leuk. Dat ondervinden zowel de leerlingen als de docenten van deze basisschool. Het gebruiksgemak stimuleert speelsgewijs nog meer de ontplooiing in bijvoorbeeld creatief en probleemoplossend denken, taal en zelfs programmeren. De CTOUCH Laser Sky touchscreens kwamen daarom ook als winnaar uit de bus.

Het resultaat

Het Laerhof, een trotse Merksemse basisschool, bewijst dat innovatie en onderwijs met recht hand in hand gaan. Doordat de CTOUCH touchscreens voorzien zijn van de nieuwste technologie kunnen de docenten zich volledig richten op interactieve en inspirerende lessen. Binnen de school lopen meerdere iCoaches rond die op de hoogte zijn van deze nieuwste technologieën en met veel enthousiasme brengen zij dit over op de rest van de school.

Steeds interactiever en nóg leuker onderwijs: daar staat CTOUCH al tien jaar voor. Met onze touchscreens bereiden we leerlingen voor op de werkomgeving van de toekomst en bevorderen wij hun 21e-eeuwse vaardigheden. Wij zijn gevestigd in Eindhoven, innovatieve technologiestad van wereldformaat. Hier voelen we ons thuis, want ook wij ontwikkelen steeds de nieuwste technologieën. Resultaat: een touchscreen van topkwaliteit waarmee u klaar bent voor het onderwijs van de toekomst.

 

Bron: CTOUCH - partner Onderwijsland.com

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
28 jun Financiële bonus voor mensen in het onderwijs die fulltime werken
28 jun Promovendi steeds internationaler en ook veel vaker vrouw
28 jun Toeslagenaffaire trof voornamelijk eenoudergezinnen
28 jun Generatie Z wil voor zichzelf aan de slag óf werken in het MKB
28 jun Nog eens 43 scholen hebben predicaat 'excellent' gekregen
28 jun Aukje de Vries: volgend jaar regeling voor ex-partners toeslagenaffaire
28 jun De laatste 4 stappen voor uw vakantie écht begint…
27 jun 3 tips voor VR en AR in het onderwijs
27 jun Het Rode Kruis zorgt voor een gezond ontbijt op scholen in Sneek
27 jun Waarschijnlijk krijgen meeste mensen op fraudelijst van Belastingdienst geen compensatie
27 jun Kabinet neemt maatregelen tegen arbeidsmarktkrapte
27 jun Nieuw bestuur LSVb benadrukt de zorgelijke financiële positie van studenten
27 jun Maandagochtend, de wekker gaat..
24 jun Leerkrachten op basisscholen ontvangen vanaf 1 juli loonsverhoging
24 jun Groot lerarentekort in Amsterdam: opleiding tot zij-instromer flink gepromoot
24 jun Masterclass: Pleiten voor sterk leiderschap
24 jun Aan het woord: Gea Makkink, Teamleider Stafafdeling
23 jun BBB-leider Caroline van der Plas onder vuur om kritiek op wetenschappers
23 jun Nieuwe cao voortgezet onderwijs: salaris stijgt met 4,75 procent
23 jun CBS: meer mensen wisselden vorig jaar van baan
23 jun Prijzen beste kinderboeken van afgelopen jaar uitgereikt
23 jun Ondanks lerarentekort weigert meerderheid van de scholen inzet zzp'ers
22 jun De Meesterlijke Podcast moet meer mannen voor de klas krijgen
22 jun In twee jaar je mastertitel halen en ontwikkelen als basisschoolleraar
22 jun NCOI deelt onterecht diploma's uit en krijgt mogelijk boete van 900.000 euro
Poll
De werkdruk in het onderwijs is te groot
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?