Beheer van betalingen bij zelfservice apparaten kan veel eenvoudiger

NIEUW-VENNEP - Om de gebruikerservaring van leerlingen en medewerkers te vergroten, zetten onderwijsinstellingen steeds vaker zelfservice apparaten in. Het gebruik hiervan vergemakkelijkt en versnelt verschillende processen, maar zorgt anderzijds ook voor meer administratieve en financiële stromen. Om hier meer inzicht in én controle over te krijgen werd SKUARIO ontwikkeld. inepro, ontwikkelaar en leverancier van document accounting, authenticatie, betaal- en management oplossingen, is sinds kort officiële dealer van het platform.

“Het beter, veiliger en efficiënter kunnen managen van betalingen bij zelfservice apparaten was voor ons doorslaggevend om officieel dealer te worden van het micro betaal- en management platform SKUARIO”, zegt Marcus van der Waal. Volgens de Chief Knowledge Officer van inepro zijn er in elke onderwijsinstelling wel zelfservice apparaten te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Multifunctionele printers, vending automaten, kluisjes en drankautomaten waar leerlingen en medewerkers zelfstandig gebruik van kunnen maken. “Een zelfservice apparaat biedt ontzettend veel voordelen voor de gebruiker. Binnen de organisatie ontstaan er echter veel verschillende financiële geldstromen naast elkaar en levert het een hoop administratieve rompslomp op. Wij zien dat het voor onderwijsinstellingen lastig is om al deze geld- en administratiestromen beheersbaar te houden”, aldus Marcus van der Waal.

Geld- en administratieve stromen managen

“Wanneer alle microbetalingen voor zelfservice apparaten ondergebracht worden onder 1 betaal- en management platform, blijkt hoe eenvoudig het is om deze stromen te managen”, zegt Marcus van der Waal. “Via het SKUARIO dashboard is het namelijk mogelijk om apparaten te beheren, productvermeldingen te configureren en prijzen in te stellen. Daarnaast krijgt men in 1 oogopslag inzicht in prestaties en biedt het diverse uitgebreide rapportagemogelijkheden. Met deze informatie kan vervolgens het succes van zelfservice apparaten worden vergroot of, indien nodig, geoptimaliseerd”.

Beperk financiële risico’s

Met de invoering van de AVG en PSD2.0 hebben onderwijsinstellingen een verantwoordingsplicht en is het ook niet zomaar toegestaan om financiële diensten aan te bieden. “Veel onderwijsinstellingen zijn zich er nog niet van bewust dat zij niet zomaar persoonlijke tegoeden van leerlingen en medewerkers mogen beheren”, adviseert Marcus van der Waal. “Het voordeel van SKUARIO is dat het een officiële financieel gelicenseerde agent is. Dat wil zeggen dat het zorg draagt voor alle betalingsverkeer, tegoeden worden gewaarborgd en aan de AVG-wetgeving wordt voldaan.”

Optimaliseer de klantervaring

“Wij zijn inmiddels zo gewend om alles via onze smartphone te regelen, dat het slechts een kwestie van tijd is dat iedereen met zijn mobiel betaalt. SKUARIO speelt hierop in en heeft een zeer praktische app ontwikkeld.” Gebruikers kunnen hiermee via een QR-code of RFID betalen bij zelfservice apparaten, transacties bekijken, eenvoudig declaraties indienen, budgetten delen en geld overmaken naar andere SKUARIO-gebruikers. “Voor scholen is deze app ideaal. Omdat er niet meer met contant geld wordt betaald, wordt de veiligheid bevordert. Ook is het mogelijk voor ouders om het saldo op te waarderen en hebben zij inzage in de bestedingen van hun kind”, aldus Marcus van der Waal. De schoolpas kan ook worden gekoppeld aan het SKUARIO-account, betalen met een smartphone is dan niet nodig.

Maximaal gemak

Dat ontzorgen één van de uitgangspunten is geweest tijdens de ontwikkeling van het SKUARIO betaal- en management platform blijkt uit het gemak dat het biedt. SKUARIO wordt aangeboden in de Cloud, dit bespaart een onderwijsinstelling hoge investeringen en beheerkosten. Ook kan het platform in een hele korte tijd ‘up and running’ zijn. inepro zorgt voor de juiste apparatuur, de dienstverlening en het onderhoud. “Wanneer u kiest voor SKUARIO, hoeft u als opdrachtgever nergens meer naar om te kijken”, zegt een trotse Marcus van der Waal.

Voor meer informatie, bezoek www.inepro.com/SKUARIO-educatie of bel naar 0252 744 044.

 

Bron: Inepro - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws