Beheer van betalingen bij zelfservice apparaten kan veel eenvoudiger

18-12 06:01 | bron: Onderwijsland.com

NIEUW-VENNEP - Om de gebruikerservaring van leerlingen en medewerkers te vergroten, zetten onderwijsinstellingen steeds vaker zelfservice apparaten in. Het gebruik hiervan vergemakkelijkt en versnelt verschillende processen, maar zorgt anderzijds ook voor meer administratieve en financiële stromen. Om hier meer inzicht in én controle over te krijgen werd SKUARIO ontwikkeld. inepro, ontwikkelaar en leverancier van document accounting, authenticatie, betaal- en management oplossingen, is sinds kort officiële dealer van het platform.

“Het beter, veiliger en efficiënter kunnen managen van betalingen bij zelfservice apparaten was voor ons doorslaggevend om officieel dealer te worden van het micro betaal- en management platform SKUARIO”, zegt Marcus van der Waal. Volgens de Chief Knowledge Officer van inepro zijn er in elke onderwijsinstelling wel zelfservice apparaten te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Multifunctionele printers, vending automaten, kluisjes en drankautomaten waar leerlingen en medewerkers zelfstandig gebruik van kunnen maken. “Een zelfservice apparaat biedt ontzettend veel voordelen voor de gebruiker. Binnen de organisatie ontstaan er echter veel verschillende financiële geldstromen naast elkaar en levert het een hoop administratieve rompslomp op. Wij zien dat het voor onderwijsinstellingen lastig is om al deze geld- en administratiestromen beheersbaar te houden”, aldus Marcus van der Waal.

Geld- en administratieve stromen managen

“Wanneer alle microbetalingen voor zelfservice apparaten ondergebracht worden onder 1 betaal- en management platform, blijkt hoe eenvoudig het is om deze stromen te managen”, zegt Marcus van der Waal. “Via het SKUARIO dashboard is het namelijk mogelijk om apparaten te beheren, productvermeldingen te configureren en prijzen in te stellen. Daarnaast krijgt men in 1 oogopslag inzicht in prestaties en biedt het diverse uitgebreide rapportagemogelijkheden. Met deze informatie kan vervolgens het succes van zelfservice apparaten worden vergroot of, indien nodig, geoptimaliseerd”.

Beperk financiële risico’s

Met de invoering van de AVG en PSD2.0 hebben onderwijsinstellingen een verantwoordingsplicht en is het ook niet zomaar toegestaan om financiële diensten aan te bieden. “Veel onderwijsinstellingen zijn zich er nog niet van bewust dat zij niet zomaar persoonlijke tegoeden van leerlingen en medewerkers mogen beheren”, adviseert Marcus van der Waal. “Het voordeel van SKUARIO is dat het een officiële financieel gelicenseerde agent is. Dat wil zeggen dat het zorg draagt voor alle betalingsverkeer, tegoeden worden gewaarborgd en aan de AVG-wetgeving wordt voldaan.”

Optimaliseer de klantervaring

“Wij zijn inmiddels zo gewend om alles via onze smartphone te regelen, dat het slechts een kwestie van tijd is dat iedereen met zijn mobiel betaalt. SKUARIO speelt hierop in en heeft een zeer praktische app ontwikkeld.” Gebruikers kunnen hiermee via een QR-code of RFID betalen bij zelfservice apparaten, transacties bekijken, eenvoudig declaraties indienen, budgetten delen en geld overmaken naar andere SKUARIO-gebruikers. “Voor scholen is deze app ideaal. Omdat er niet meer met contant geld wordt betaald, wordt de veiligheid bevordert. Ook is het mogelijk voor ouders om het saldo op te waarderen en hebben zij inzage in de bestedingen van hun kind”, aldus Marcus van der Waal. De schoolpas kan ook worden gekoppeld aan het SKUARIO-account, betalen met een smartphone is dan niet nodig.

Maximaal gemak

Dat ontzorgen één van de uitgangspunten is geweest tijdens de ontwikkeling van het SKUARIO betaal- en management platform blijkt uit het gemak dat het biedt. SKUARIO wordt aangeboden in de Cloud, dit bespaart een onderwijsinstelling hoge investeringen en beheerkosten. Ook kan het platform in een hele korte tijd ‘up and running’ zijn. inepro zorgt voor de juiste apparatuur, de dienstverlening en het onderhoud. “Wanneer u kiest voor SKUARIO, hoeft u als opdrachtgever nergens meer naar om te kijken”, zegt een trotse Marcus van der Waal.

Voor meer informatie, bezoek www.inepro.com/SKUARIO-educatie of bel naar 0252 744 044.

 

Bron: Inepro - partner Onderwijsland.com

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
10 jul Robots in het onderwijs: moeten docenten zich zorgen maken?
10 jul 'Hogescholen en universiteiten moeten meer toe naar hybride onderwijs'
10 jul Schoolvakantie start vandaag ook in regio Zuid
10 jul Docenten meest emotioneel betrokken bij hun werk
10 jul Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw onderwijs doelgroep
10 jul Met deze tips haal je het meeste uit de evaluaties van je opleidingen
09 jul Uitslag 8% eindexamens anders door niet meetellen centraal examen
09 jul Rutte: 'Bedrijven moeten stages en banen voor jongeren overeind houden'
09 jul Meer dan 10 procent Nederlandse kinderen heeft geen fiets
09 jul Schoolleiders in opleiding leren veel van elkaar
09 jul Zo wordt elk verandertraject een succes
08 jul Minister van Engelshoven volgde minor Corona
08 jul D66 wil meer samenhang in aanpak voor onderwijs en kinderopvang
08 jul 'Gezondheidsschade kinderen na late behandeling om coronacrisis'
08 jul Docenten voelen zich steeds minder veilig op middelbare school
Poll
Ik sta achter de beslissing om het onderwijs weer volledig te hervatten
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?