Heldring stapt makkelijk over op interactieve touchscreens

16-07 06:01 | bron: Onderwijsland.com

DEN HAAG - Heldring College is een kleine, gezellige, interconfessionele school. Ze biedt de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg aan en de gemengde en theoretische leerweg/MAVO. De school heeft als profielen Economie & Ondernemen en Zorg & Welzijn. Extra ondersteuning voor taal en rekenen, burgerschapsvorming, en cultuureducatie spelen een belangrijke rol. Leerlingen worden goed voorbereid op de toekomst door ze digitaal slim te maken.

Sterke identiteit

Heldring College is een school in een multiculturele stad. De school ziet het dan ook als haar taak om alle leerlingen tot optimale ontplooiing te brengen. Heldring College wil leerlingen bijstaan op weg naar hun volwassenheid, met een focus op het ontwikkelen van de nodige 21e -eeuwse vaardigheden. Het doel is om leerlingen voldoende bagage mee te geven zodat ze kunnen doorstromen naar het vervolgonderwijs en kennis kunnen maken met de arbeidsmarkt. Bij het ontwikkelen van deze vaardigheden komt ook toekomstgerichte technologie kijken. En daar is waar CTOUCH inspeelt op de behoeften van deze school.

De uitdaging

De school was bezig met een vernieuwingstraject gericht op migratie naar Office 365 en nieuwe touch oplossingen passend bij deze tijd. De beamers waren afgeschreven dus de school heeft een werkgroep samengesteld om wensen rondom nieuwe schermen in kaart te brengen. De werkgroep (ICT coördinator, een docent en de directeur Dhr. P. van de Burgt) heeft een school bezocht die een vergelijkbaar traject net had afgerond. ITS, één van de vertrouwde CTOUCH partners in de Benelux, werd al snel aanbevolen als een zeer vakkundige en betrouwbare partij om zo’n traject van concept tot implementatie te begeleiden. “Ik zoek gewoon de beste kwaliteit voor de beste prijs en ik heb één heldere must-have: geluidskwaliteit moet top zijn omdat docenten heel vaak filmpjes afspelen of ze nemen kijk- en luistertesten af met leerlingen”, aldus Directeur Dhr. P. van de Burgt.

De oplossing

ITS is benaderd voor demonstraties van een aantal interactieve touchscreens. Er is gekeken naar de grootte en inkijkhoek van de schermen, de voor- en nadelen van een bijhorende lift, de stevigheid van de lift. Al gauw werd duidelijk dat een 75“ formaat prima paste binnen de wensen en dat er eigenlijk maar 1 winnaar naar voren kwam: CTOUCH Laser Sky vanwege het kraakheldere JBL Live Stage (virtual) surround sound. Dit paste precies in de beleving die Heldring wil meegeven aan leerlingen onder schooltijd. Verder is ITS ervaren als een fijne partij met een zeer klantgerichte houding. De CTOUCH 7 jaar garantie werd goed gewaardeerd evenals de snelle en keurige service vanuit ITS.

Het resultaat

30 CTOUCH interactieve touchscreens worden nu gebruikt door zowel docenten als leerlingen en worden gezien als een modern middel voor kwalitatief onderwijs. Met het aantrekkelijke design en de gemakkelijke gebruikersinterface, kunnen docenten en leerlingen meer interactie en plezier ervaren in het klaslokaal. De flexibiliteit van het CTOUCH touchscreen geeft de docent volledige vrijheid in software keuze. Logisch! De docenten weten immers het beste wat leerlingen nodig hebben. CTOUCH ondersteunt alle besturingssystemen, softwarepakketten en devices.

"Ik zoek gewoon de beste kwaliteit voor de beste prijs”

Steeds interactiever en nóg leuker onderwijs: daar staat CTOUCH al tien jaar voor. Met onze touchscreens bereiden we leerlingen voor op de werkomgeving van de toekomst en bevorderen wij hun 21e-eeuwse vaardigheden. Wij zijn gevestigd in Eindhoven, innovatieve technologiestad van wereldformaat. Hier voelen we ons thuis, want ook wij ontwikkelen steeds de nieuwste technologieën. Resultaat: een touchscreen van topkwaliteit waarmee u klaar bent voor het onderwijs van de toekomst.

Bron: CTOUCH - partner Onderwijsland.com

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
18 okt Basisscholen voelen noodzaak om digitale geletterdheid leerlingen te vergroten
18 okt Slob zet financiering Haga Lyceum stop
18 okt Wanneer mag een kind naar de basisschool?
18 okt Het onderwijs heeft grensoverbruggende schoolleiders nodig
18 okt 5 belangrijk vragen om de ideale cursusadministratie software te kiezen
17 okt Rutte heeft spijt van bemoeienis onderwijs-cao
17 okt AOb: 'Gesprek Rutte levert niets op, staking 6 november gaat door'
17 okt Nog geen uitsluitsel over vertrek Haga-bestuurder
17 okt Twijfels bij Tweede Kamer over interim-bestuurder Haga Lyceum
17 okt 'Geen stage om Turkse nationaliteit'
17 okt School mag zelf beslissen over inhuur zzp-docenten
17 okt C-Academy: inspiratie en ondersteuning op het gebied van techniekonderwijs
17 okt Onderwijsland.com: het grootste¬†v√≥lledig onafhankelijke platform voor het onderwijs
16 okt Aantal studenten met 4 procent gegroeid
16 okt SP vraagt naar bijles voor middelbare scholieren
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?