Heldring stapt makkelijk over op interactieve touchscreens

DEN HAAG - Heldring College is een kleine, gezellige, interconfessionele school. Ze biedt de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg aan en de gemengde en theoretische leerweg/MAVO. De school heeft als profielen Economie & Ondernemen en Zorg & Welzijn. Extra ondersteuning voor taal en rekenen, burgerschapsvorming, en cultuureducatie spelen een belangrijke rol. Leerlingen worden goed voorbereid op de toekomst door ze digitaal slim te maken.

Sterke identiteit

Heldring College is een school in een multiculturele stad. De school ziet het dan ook als haar taak om alle leerlingen tot optimale ontplooiing te brengen. Heldring College wil leerlingen bijstaan op weg naar hun volwassenheid, met een focus op het ontwikkelen van de nodige 21e -eeuwse vaardigheden. Het doel is om leerlingen voldoende bagage mee te geven zodat ze kunnen doorstromen naar het vervolgonderwijs en kennis kunnen maken met de arbeidsmarkt. Bij het ontwikkelen van deze vaardigheden komt ook toekomstgerichte technologie kijken. En daar is waar CTOUCH inspeelt op de behoeften van deze school.

De uitdaging

De school was bezig met een vernieuwingstraject gericht op migratie naar Office 365 en nieuwe touch oplossingen passend bij deze tijd. De beamers waren afgeschreven dus de school heeft een werkgroep samengesteld om wensen rondom nieuwe schermen in kaart te brengen. De werkgroep (ICT coördinator, een docent en de directeur Dhr. P. van de Burgt) heeft een school bezocht die een vergelijkbaar traject net had afgerond. ITS, één van de vertrouwde CTOUCH partners in de Benelux, werd al snel aanbevolen als een zeer vakkundige en betrouwbare partij om zo’n traject van concept tot implementatie te begeleiden. “Ik zoek gewoon de beste kwaliteit voor de beste prijs en ik heb één heldere must-have: geluidskwaliteit moet top zijn omdat docenten heel vaak filmpjes afspelen of ze nemen kijk- en luistertesten af met leerlingen”, aldus Directeur Dhr. P. van de Burgt.

De oplossing

ITS is benaderd voor demonstraties van een aantal interactieve touchscreens. Er is gekeken naar de grootte en inkijkhoek van de schermen, de voor- en nadelen van een bijhorende lift, de stevigheid van de lift. Al gauw werd duidelijk dat een 75“ formaat prima paste binnen de wensen en dat er eigenlijk maar 1 winnaar naar voren kwam: CTOUCH Laser Sky vanwege het kraakheldere JBL Live Stage (virtual) surround sound. Dit paste precies in de beleving die Heldring wil meegeven aan leerlingen onder schooltijd. Verder is ITS ervaren als een fijne partij met een zeer klantgerichte houding. De CTOUCH 7 jaar garantie werd goed gewaardeerd evenals de snelle en keurige service vanuit ITS.

Het resultaat

30 CTOUCH interactieve touchscreens worden nu gebruikt door zowel docenten als leerlingen en worden gezien als een modern middel voor kwalitatief onderwijs. Met het aantrekkelijke design en de gemakkelijke gebruikersinterface, kunnen docenten en leerlingen meer interactie en plezier ervaren in het klaslokaal. De flexibiliteit van het CTOUCH touchscreen geeft de docent volledige vrijheid in software keuze. Logisch! De docenten weten immers het beste wat leerlingen nodig hebben. CTOUCH ondersteunt alle besturingssystemen, softwarepakketten en devices.

"Ik zoek gewoon de beste kwaliteit voor de beste prijs”

Steeds interactiever en nóg leuker onderwijs: daar staat CTOUCH al tien jaar voor. Met onze touchscreens bereiden we leerlingen voor op de werkomgeving van de toekomst en bevorderen wij hun 21e-eeuwse vaardigheden. Wij zijn gevestigd in Eindhoven, innovatieve technologiestad van wereldformaat. Hier voelen we ons thuis, want ook wij ontwikkelen steeds de nieuwste technologieën. Resultaat: een touchscreen van topkwaliteit waarmee u klaar bent voor het onderwijs van de toekomst.

Bron: CTOUCH - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws