CNV Onderwijs zet vraagtekens bij brede onderwijsstaking

UTRECHT - De meningen over de gisteren aangekondigde algehele onderwijsstaking op 15 maart blijken nogal verdeeld. Naast sommige politieke partijen zet ook CNV Onderwijs zijn vraagtekens bij de staking.

Gisteren werd bekend dat heel het Nederlandse onderwijs halverwege maart een actieweek houdt die op vrijdag 15 maart eindigt met een staking in alle sectoren. Het is voor het eerst dat alle sectoren binnen het onderwijs tegelijk in actie komen. 
 
Onder andere De Algemene Onderwijsbond, FNV, POinactie en WOinactie willen dat het kabinet meer geld beschikbaar maakt voor meer salaris en het verlichten van de werkdruk.
 
CNV Onderwijs zet zijn vraagtekens bij de algehele onderwijsstaking. Staken is volgens voorzitter Loek Schueler een ultiem middel, dat je niet inzet tíjdens onderhandelingen. “Momenteel zit ik middenin de cao-onderhandelingen om meer geld te krijgen voor schoolleiders, leraren en ondersteuners in het primair onderwijs. Ik zie niet in waarom we ouders, studenten en leerlingen daar nu mee zouden belasten.”

Laatste nieuws