Prowise en Wizenoze maken samen internet relevanter voor de klas

BUDEL - Wizenoze en Prowise bundelen de krachten. Met deze samenwerking geeft Prowise, via de gratis onderwijssoftware Prowise Presenter, gebruikers toegang tot The Web for Classrooms. Deze innovatieve technologie toont relevante, betrouwbare en leesbare online informatie die geschikt is voor een educatieve omgeving en wordt gepresenteerd op het juiste niveau voor leerlingen.

The Web for Classrooms wordt volledig geïntegreerd in Prowise Presenter 10. Deze volledig gratis onderwijssoftware zit al boordevol content en interactieve mogelijkheden voor leerkrachten (instructie), groepen (samenwerkend leren) en leerlingen (verwerking). Met de integratie van The Web for Classrooms krijgen leerkrachten en leerlingen toegang tot een relevanter internet voor de voorbereiding van hun lessen of presentaties. De technologie, op basis van artificial intelligence, zorgt ervoor dat het leesniveau en de relevantie van informatie van het internet beter aansluit bij de gebruikers in het onderwijs.

Complete onderwijssoftware
Presenter 10 is momenteel als bètaversie beschikbaar en tijdens de Bett in Londen, de grootste onderwijsbeurs ter wereld, wordt de nieuwste versie voorgesteld aan het grote publiek. Per april 2019 is de nieuwste versie van de educatieve software (inclusief The Web for Classrooms) beschikbaar in Nederland, Engeland en België. Met de onderwijssoftware maken leerkrachten en leerlingen gebruik van afbeeldingen, video’s, tools, touchtafel-tools en 3D-modellen, maar ook kant-en-klare leerlijnen, quizzen en mindmaps.

Internationale uitrol
Beide partijen zijn enthousiast over de mogelijkheden die deze samenwerking met zich meebrengt. Diane Janknegt, founder van Wizenoze, is zeer verheugd dat via het indrukwekkende bereik van Prowise vele honderdduizenden docenten gebruik kunnen gaan maken van The Web for Classrooms, een versie van het internet dat geschikt is voor in de klas. “Hierdoor hebben gebruikers de beschikking over online informatie ter verrijking van hun les of presentatie. Dit bespaart tijd en de leerlingen halen er betere cijfers mee. Prowise geeft ons nu de kans The Web for Classrooms snel internationaal uit te rollen.”

Aantrekkelijk voor scholen
“De integratie van The Web for Classrooms maakt onze gratis onderwijssoftware Prowise Presenter 10 nog completer”, weet directeur Michael Ahrens. “Presenter draait uiteraard perfect op onze hardware-oplossingen zoals het Prowise Touchscreen, Chromebooks EduLine, All-in-One PC en EduBook 360. Bovendien speelt het voor leerkrachten (instructie) en leerlingen (samenwerkend leren en verwerking) een centrale rol in onze online leeromgeving Prowise GO. Dit maakt de interactieve Prowise-oplossing extra aantrekkelijk voor scholen.”

Bron: Prowise - partner Onderwijsland.com 

Laatste nieuws