Basisscholen Fatima en Armhoefse Akker aan de slag met Prowise GO

14-09 06:03 | bron: Onderwijsland

TILBURG - De basisscholen Fatima en Armhoefse Akker stappen met een aantal groepen over op Prowise GO. Bovenschools ict-coördinator Frank van Kollenburg: “Prowise biedt het complete plaatje: van internetaansluiting tot het digitaal klaarzetten van linkjes voor leerlingen.”

Fatima en Armhoefse Akker maken samen met drie andere scholen deel uit van Stichting Katholiek Onderwijs Tilburg Zuid-Oost, afgekort tot SKOTZO. Frank van Kollenburg is de bovenschoolse ict-coördinator voor de stichting en vertelt dat op beide locaties een aantal groepen met Prowise GO gaan werken. Voor Fatima zijn dat groep 6 ,7 en 8 en op de Armhoefse Akker vormen groep 7 en 8 de gelukkigen. 

A tot Z

Frank is met name te spreken over het gehele pakket dat Prowise aanbiedt. “Voorheen werkten we met meerdere partijen samen. Dat zorgde voor teveel schakels en alle ‘problemen’ die daarbij komen kijken. Omdat onze samenwerking met een andere partij binnenkort afloopt, zochten we een partner waar we alles in één hand konden leggen. Die hebben we gevonden in Prowise. Zij bieden complete ontzorging van A tot Z. Van internetaansluiting, tot touchscreens en van Chromebooks tot het digitaal klaarzetten van linkjes voor leerlingen in Prowise GO.”

Live meekijken

Ondertussen zijn de eerste SKOTZO-leerkrachten enthousiast over de mogelijkheden die Prowise GO te bieden heeft. Ze hechten met name waarde aan het feit dat ze direct op het scherm van een leerling kunnen meekijken. Frank legt uit wat voor mogelijkheden dat oplevert: “Leraren kunnen live met de kids meekijken, maar bijvoorbeeld ook het Chromebook-scherm van een leerling delen op het grote touchscreen.”

Bespaart tijd
Ook Frank is tevreden. “Qua beheer, structuur en rechten werkt de Google-omgeving redelijk eenvoudig. Dat betekent dat ik als ict-coördinator op een aantal zaken tijd kan besparen. Het zelfstandig kunnen beheren van wachtwoorden, bijvoorbeeld, neemt me een pak werk uit handen. Daarnaast ben ik benieuwd naar de educatieve verwerking in Prowise GO.”

Lees meer over Prowise GO

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
19 sep Dijkhoff: kinderopvang verplicht voor kinderen in probleemwijken
19 sep AOb: onderwijs profiteert niet
19 sep Miljoenentegenvaller hoger onderwijs in 2019
19 sep Onderwijs krijgt er het meest bij in begroting voor 2019
19 sep Leerlingen basisschool krijgen vaker les in grote klassen
19 sep Begroting: denk andersom! De euro’s volgen later
19 sep 6 voordelen van samenwerken met een Google for Education Premier Partner
19 sep Nationaal Onderwijs Congres – 5 oktober 2018
18 sep Segers wil 25 miljoen voor kwetsbare jongeren
18 sep Schoolschutter Roermond verdacht van poging doodslag
18 sep MBO-studenten stylen Kamerleden voor Prinsjesdag
18 sep Pesten: sluit er niet je ogen voor
18 sep Waarom fouten maken juist goed is…
18 sep Prowise lanceert Prowise Touchscreen
18 sep Koopjes in Ochten, hartverwarmend voordelig!
Kennispartner
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie