Klokkenluiders spreken van grote chaos op Rotterdamse mbo-scholen

ROTTERDAM - Op een schoollocatie van ROC Zadkine en Albeda in Rotterdam zou grote chaos heersen. Leraren zouden er met de pet naar gooien en leerlingen doen wat ze zelf willen. Aldus Leefbaar Rotterdam in een brief aan het stadsbestuur naar aanleiding van meldingen van klokkenluiders. De partij wil dat er snel iets aan gedaan wordt. Aldus De Telegraaf. 

Raadslid Jari Esbeukman dient schriftelijke vragen in bij het stadsbestuur. Esbeukman stelt dat “een deel van het personeel verzaakt les te geven omdat ze de leerlingen niet aankunnen, sommige andere leraren boeken wel klaslokalen maar komen niet opdagen, weer anderen pokeren met elkaar onder werktijd.”
 
Ondanks de 15 aanwezige beveiligers doet een deel van de leerlingen gewoon waar ze zelf zin in hebben. Ze komen niet naar de lokalen, gebruiken drugs en dealen en hebben seks op de toiletten, aldus de klokkenluiders. Er is niet genoeg controle op het toegangsbeleid en er zou sprake zijn van absentiefraude.
 
Het raadslid wil nu weten of de verantwoordelijk wethouder Said Kasmi hiervan al op de hoogte was, wat hij eraan gaat doen en of dit ook op andere mbo-locaties in de stad aan de orde van de dag is.
 
Bron: De Telegraaf

Laatste nieuws