Oprichters PO in actie stoppen

UTRECHT - Voormannen Thijs Rovers en Jan van de Ven van PO in actie stoppen ermee. Op 1 oktober treden ze af. "We hebben zoveel gevraagd van mensen om ons heen dat het nu even klaar is”, aldus Van de Ven in het radioprogramma Spraakmakers van NPO Radio 1.

In maart vorig jaar startte de Arnhemse basisschoolleraar Paul de Brouwer op Facebook de protestgroep PO in actie. De Brouwer wilde met de Facebookgroep opkomen voor een beter salaris en minder werkdruk voor leraren in het basisonderwijs.
 
Rovers en van de Ven werden uiteindelijk de voornaamste gezichten van de actiegroep, die leraren aanspoorde tot actie voor een betere CAO. In juni is daaruit een nieuwe CAO PO ontstaan met daarin onder andere afspraken over salarisverhoging en een betere taakomschrijving van het beroep leraar.
 
 "We hebben als PO in actie een doorslaggevende rol gespeeld, bij het loskrijgen van die 700 miljoen in het regeerakkoord, maar ook bij het herwaarderen van het beroep.” Met als bijkomend voordeel een stijgend aantal nieuwe aanmeldingen voor de lerarenopleidingen", aldus van de Ven.
 
Bron: NPO Radio 1

Laatste nieuws