Waar moet ik op letten bij de aanschaf van touchscreens?

OCHTEN - Scholen die aan een nieuw digibord toe zijn, kiezen tegenwoordig liever voor een touchscreen. Omdat er veel keuze is rijst bij veel scholen de vraag: "Waar moet ik op letten bij de aanschaf van touchscreens"? Marty Kruller, business unit manager Digitale presentatiemiddelen van de Rolf groep, geeft antwoord.

“De tegenvraag is: hoe ga je het touchscreen inzetten in de klas, en voor welke groep? Het antwoord daarop bepaalt al vaak het formaat van het scherm en de manier waarop het wordt gemonteerd. Geef je frontaal, klassikaal les, dan is het advies een groot scherm van 70, 75 of 86 inch.”

Flexibel werken

Een scherm kan bijvoorbeeld vast aan de wand worden gemonteerd of op een verrijdbaar onderstel, uiteraard voorzien van een in hoogte verstelbare lift. Voor adaptief onderwijs is het handig als je het scherm niet alleen in hoogte kunt verstellen, maar ook kunt draaien of zelfs kantelen. Zo ben je flexibel en kun je bijvoorbeeld een deel van de groep met het scherm laten werken en een ander deel iets anders laten doen.

> Lees meer over de mogelijkheden van een touchscreen in een school

Laatste nieuws