6 voordelen van samenwerken met een Google for Education Premier Partner

08-01 06:01 | bron: Onderwijsland

BUDEL - Google speelt een steeds grotere rol binnen de Nederlandse scholen. Een Google for Education Premier Partner begeleidt scholen in het keuzeproces. Vraag je je af hoe en waarom scholen voor Google kiezen? Lees dan de onderstaande voordelen. Hierna is de keuze voor een Google for Education Premier Partner een logische keuze. 

1. Alle kennis over Google onder één dak

Om scholen te adviseren, is ervaring en kennis nodig. Een Google for Education Premier Partner kent alle ins en outs van de Google applicatie in het onderwijs. Google certificeert slechts enkele premier partners per land. De certificering borgt kennis en garandeert een continu hoogwaardig niveau. De lat ligt hoog. Een optimaal ingerichte beheeromgeving, wet- en regelgeving rondom veiligheid en privacy, integratie van Google applicaties binnen scholen en eigenschappen van Chromebooks zijn gesneden koek. Een van de Google for Education partners in Nederlands is Prowise. Zij bieden een basispakket aan waar scholen mee aan de slag kunnen, de instellingen worden direct doorgevoerd. Prowise levert ook maatwerk voor de school. Denk hierbij aan algemene app- en website-instellingen, passende achtergrond in de stijl van de school en de optimale mix van gebruikersinstellingen per klas.

2. Sneller antwoord op jouw vragen

Doordat een Google Partner direct in contact staat met Google, zijn oplossingen sneller gevonden. Wordt het G Suite pakket bijvoorbeeld niet goedgekeurd? Normaal gesproken dien je contact op te nemen met Google via officiële servicekanalen. Werk je samen met een Google Partner, dan neemt deze direct contact voor jou op met Google. Er wordt meteen tot in de puntjes uitgezocht wat misgaat en hoe de school zo snel mogelijk weer aan de slag kan. Kortom, de Google Partner neemt je direct werk uit handen en zorgt voor een snelle oplossing. 

3. Profiteer van de voordelen van Chromebooks

Enkele Google for Education Premier Partners mogen zelfs eigen Chromebooks ontwikkelen. De enige organisatie die dit in Nederland doet, is Prowise. Het grootste voordeel van zelf ontwikkelde Chromebooks is dat de partner alle ins en outs kent en dus het beste advies kan geven. Met een Chromebook geniet je van vele voordelen zoals veilig in de cloud werken, een snel device, onderling documenten met elkaar delen, devicebeheer op afstand en onbeperkte opslag.

4. Toegang tot geïntegreerde software

G Suite for Education biedt een gratis pakket tools voor scholen waarmee je altijd en overal samen kan werken. Daarnaast is Prowise bezig met het creëren en uitrollen van een softwarepakket dat perfect samenwerkt met G Suite, Prowise GO. Deze software werkt optimaal op Chromebooks. Dankzij single sign-on hoef je maar 1 keer in te loggen in Prowise GO en je bent meteen op alle Google producten ingelogd. Omdat Prowise Google for Education Premier Partner is, kon deze software tijdens de ontwikkeling perfect met Google afgestemd worden.

5. Een goed begeleid implementatietraject

Wanneer een school compleet in de cloud wil werken is het belangrijk om met de juiste partner te werken, zodat het implementatietraject soepel verloopt. Denk aan het overzetten van gegevens en het leren werken met een nieuw programma. Een Google for Education Partner begeleidt de school bij deze implementatie, zodat het op het tempo van de klant verloopt.

6. Eenvoudig beheer

Implementeer netwerkinstellingen, verwerk de regelgeving van de school op alle Chromebooks of blokkeer ze op afstand bij verlies of diefstal. Voor deze beheermogelijkheden op afstand is per Chromebook een Chrome Educatie-licentie nodig. Deze is uitsluitend te verkrijgen via een Google for Education Partner.

Prowise is een Google for Education Partner die nauw samenwerkt met Google. Zowel bij support als bij ontwikkeling. Zo heeft Prowise eigen Chromebooks op de markt gezet incl. Chrome Educatie-licentie en software ontwikkeld die samenwerkt met andere tools van Google. Daarnaast verzorgt Prowise de volledige implementatie van Google binnen scholen en het beheer. Binnen Prowise staan medewerkers hoog op de wereldwijde ranglijst wanneer het om Google for Education certificeringen gaat. Hierdoor kunnen zij scholen het beste advies geven over veilig en effectief gebruik van Google producten.

Wil je zelf graag weten of jouw school klaar is voor Google? De onderwijsadviseurs van Prowise vertellen je graag over de mogelijkheden voor de wensen en eisen voor jouw school. Neem contact op met Prowise.

www.prowise.com

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
21 jan Schrijvers helpen mee op school
21 jan CDA en D66 willen versoepeling kinderpardon
21 jan Vandaag krijgen 79 scholen predicaat Excellente School
21 jan 34 nieuwe maatschappelijke diensttijdprojecten van start
21 jan Investeringen in onderwijs worden zichtbaar in 2019
21 jan Project voor verbeteren zeer zwakke scholen succesvol
21 jan Werkgevers, geef docenten vertrouwen
18 jan In 14 maanden via spoedcursus leraar
18 jan Circa 65 procent van de basisschoolleerlingen zullen later gaan werken in beroepen die nu nog niet bestaan
18 jan Leerlingen basisschool krijgen vaker les in grote klassen
18 jan Vierdaagse schoolweek in Hoorn lijkt succesvol
18 jan TED Talk: Sir Ken Robinson: How schools can nurture creativity (video)
18 jan Wereldprimeur op Bett en NOT 2019
17 jan Doorstroom vmbo-mbo wordt verbeterd
17 jan Limburgse scholen slaan handen ineen tegen cyberpesten
Kennispartner
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?