Basisschool Silvester-Bernadette als eerste over naar Prowise GO

HELMOND - Basisschool Silvester-Bernadette in Helmond is als eerste school in Nederland overgestapt naar Prowise GO. Groep 4, 7 en 8 werken met de nieuwe online leeromgeving. 

Over Prowise GO
Dit educatieve platform zet de leerling centraal en is een digitale omgeving voor alles wat met onderwijs te maken heeft. Prowise verzorgt kerndoeldekkende oefenstof, opdrachten worden automatisch nagekeken en de leerkracht volgt de resultaten en de voortgang van iedere leerling. Omdat Prowise GO gebruikmaakt van artificial intelligence leren leerlingen op hun eigen niveau en tempo. Door slimme rapportages krijgen leerkrachten inzicht in de vaardigheden én voortgang van hun leerlingen, zonder tussentijds te hoeven toetsen. 

Zet lesstof klaar

“Met Prowise GO zetten we een stevige stap vooruit richting gepersonaliseerd leren. Het beheer is eenvoudig, we kunnen op een simpele manier lesstof klaarzetten en hebben controle over wat de leerlingen doen op de Chromebooks”, vertelt Leraar Stijn Kuipers van het Silvester-Bernadette. 

Controle

Hij doelt daarmee onder meer op digitaal lesgeven via touchscreens, Presenter, Chromebooks en sinds kort dus Prowise GO. “Met groep 4 zijn we bezig met programmeren. Via Prowise GO kan ik hiervoor het juiste programma in één keer naar alle leerlingen doorzetten. Zo hoeven ze bijvoorbeeld niet zelf het juiste webadres in te tikken en komen ze niet ‘per ongeluk’ op YouTube terecht. Bovendien kan ik alle Chromebooks gelijktijdig pauzeren als ik iets extra wil uitleggen of de schermen ‘op slot’ zetten tijdens een toetsmoment.”

Heel tevreden

Stijn Kuipers kijkt alvast vooruit naar de nieuwe opties die de digitale leeromgeving te bieden heeft. Stijn: “We zijn heel tevreden met de Prowise GO-bètaversie en kijken uit naar de mogelijkheden. Zoals de koppeling met Basispoort, single sign-on en een login via plaatjes voor de kleuters.”

Lees meer over Prowise GO

Laatste nieuws