21 november: Betrokkenheid

ROTTERDAM - In deze training gaan we dieper in op de vraag hoe je betrokken leerlingen krijgt. Dit doen we aan de hand van de onderzoeksgegevens van Robert Marzano vanuit het boek De Kunst & Wetenschap van het Lesgeven. Presentatie wisselen we af met interactie Ook zal er ruimte zijn de gepresenteerde stof om te zetten naar de eigen lespraktijk.

De essenties

- Kennismaken met de 4 vragen voor betrokkenheid: Hoe voel ik me?, Ben ik geinteresseerd?, Is dit belangrijk? en Kan ik dit?
- Kennismaken met concrete werkvormen om de betrokkenheid van leerlingen te vergroten.
- Zicht op zaken om in uw klas mee aan de slag te gaan.

Doelgroep(en)

leraren PO, VO, MBO

Max aantal deelnemers

14 deelnemers

Doelen/ resultaat

- Je bent in staat om de kennis over betrokken leerlingen bewust in te zetten in het werken in je klas en hierdoor je handelen aan te scherpen.

- Je weet dat er 4 relevante vragen zijn rondom betrokkenheid.

- Je weet welke strategieen hierbij horen om betrokkenheid te vergroten.

Data & tijden  

21 november

28 november

14.00-17.00 uur

Inhoud & Werkwijze

“Hoewel het misschien niet tot de leraarstaken behoort, leerlingen te entertainen, is het wel uw taak leerlingen te boeien.”

In deze training gaan we dieper in op de vraag hoe je betrokken leerlingen krijgt. Dit doen we aan de hand van de onderzoeksgegevens van Robert Marzano vanuit het boek De Kunst & Wetenschap van het Lesgeven. Presentatie wisselen we af met interactie Ook zal er ruimte zijn de gepresenteerde stof om te zetten naar de eigen lespraktijk.

De training bestaat uit 2 bijeenkomsten, zodat je in de tijd tussen de bijeenkomsten aan de slag gaat met het toepassen van het geleerde in je werk! In de tweede bijeenkomst is er ruimte voor interactie zodat deze praktijkervaringen met elkaar gedeeld kunnen worden. De training wordt verzorgd door trainers van Bazalt die gecertificeerd zijn door Marzano Research USA.

Literatuur

Aanbevolen: De Kunst & Wetenschap van het lesgeven en Betrokkenheid

Prijs

€390

SBU

12 uur

Plaats

Rotterdam

Datum

nov 21, 2018
nov 28, 2018

Tijd

14:00 t/m 17:00

Prijs

390,00 EUR
 

De training gaat door bij voldoende aanmeldingen.

Laatste nieuws