Hoe kan jouw onderwijsinstelling in 10 stappen AVG compliant worden

ZWOLLE - Met ingang van 25 mei 2018 vervangt de Europese privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de Wet bescherming persoonsgegevens. De nieuwe privacyregels hebben een grote impact op je bedrijfsvoering. Met de AVG krijgen organisaties, en dus ook onderwijsinstellingen, die persoonsgegevens verwerken meer verplichtingen. Daarnaast moeten ze kunnen aantonen dat ze zich aan de wet houden. Organisaties die zich niet aan de AVG houden riskeren een strenge straf, van maximaal 20 miljoen euro of 4% van de wereldwijde omzet.

Benieuwd hoe jouw onderwijsinstelling aan de AVG kan voldoen? Partner van Onderwijsland, Gjald, heeft een blog geschreven waarin in 10 stappen wordt uitgelegd hoe jouw onderwijsinstelling of organisatie AVG compliant kan worden.

Gjald is AFAS software partner en heeft als missie organisaties succesvoller te laten zijn door een efficiente en zoveel mogelijk geautomatiseerde bedrijfsvoering. Gjald is van mening dat een efficiente bedrijfsvoering kan bijdragen aan het realiseren van primaire doelstellingen van een organisatie. Gjald is onder andere gespecialiseerd in de onderwijsbranche en organiseert jaarlijks het onderwijsevenement ‘De dag van OOP’ waar zo’n 150 OOP’ers bij aanwezig zijn. 

Lees hier hoe jouw onderwijsinstelling in 10 stappen AVG compliant kan worden

Laatste nieuws