Koningin Máxima en Jordaanse koningin Rania bezoeken ROC

DEN HAAG - Samen met de Jordaanse koningin Rania heeft koningin Máxima vandaag de techniekcampus van het ROC Mondriaan aan de Tinwerf in Den Haag bezocht. Het bezoek maakt deel uit van het staatsbezoek van het Jordaanse koningspaar. Dit meldt ROC Mondriaan.

De vorstinnen lieten zich in het Techniek Innovatiehuis informeren over de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het technisch mbo-onderwijs. Ook bekeken zij hoe bestaande auto’s in samenwerking met Accenda worden omgebouwd naar elektrische auto’s. Daarnaast vertelden studenten over de samenwerking over diverse projecten met Siemens.

Bij de zeilwagen die Mondriaan studenten maken in opdracht van de stichting Behoud Schevenings Erfgoed en Muzee Scheveningen werd het eerste deel afgesloten. Aansluitend gingen de vorstinnen naar de bouwhal waar bedrijfspartner Weboma, tevens lid van de Mondriaan Adviesraad, ook aanwezig was. Daar werd onder andere een demonstratie virtueel spuiten gehouden. De laatste stop van het bezoek was de hal van de School voor Autotechniek en Mobiliteit.

Op de techniekcampus volgen meer dan 3.000 studenten een opleiding aan een van deze Mondriaanscholen: School voor Metaal-, Elektro- en Installatietechniek, School voor Bouw en Infra, school voor ICT, School voor Autotechniek en de School voor Technologie en Engineering.

Foto: Koningin Maxima op de NOT

Laatste nieuws