TIP: Blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen in het onderwijs. Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief (twee keer per week).

Aanmelden

Het Onderwijsland netwerk

Blijf automatisch op de hoogte en word onderdeel van Onderwijsland! Registreer nu gratis.

Registreren

Of volg ons    

Payroll: meer dan correcte salarissen

13-03 06:03 | bron: Onderwijsland

ENTER - Hier een map met Cafetariaregelingen, daar een document met spaarbapo-gegevens, verder nog een overzicht met opgebouwde vakantiedagen en dan moet je ook de ordner met de ouderschapsregelingen niet vergeten… Voor veel mensen die werken op de administratie van een onderwijsstichting betekent de laatste maand van het jaar topdrukte. Het handmatig bijhouden van al die verschillende dossiers is uiterst tijdrovend maar vooral niet meer van deze tijd. Met een goed ERP-pakket valt veel winst te behalen. En dankzij een extra module salarisverwerking kan iedereen helemaal met een gerust hart het nieuwe jaar in!

Zo kan het ook!

Eerlijke uitbetaling vakantierecht

Iedere werknemer bouwt vakantierecht op, dat is in de cao geregeld. Maar wat gebeurt er bijvoorbeeld met invallers? Zij hebben recht op doorbetaling van vakantiedagen, naar rato van wat ze hebben gewerkt. Echter, veel besturen plannen een invalbeurt wel of niet door tijdens een vakantie en laten daar de doorbetaling van afhangen. Deze manier van administreren is foutgevoelig en doet geen recht aan iemand die geen vakantieweek in een invalperiode heeft. Een oplossing is om voor de invaldienstverbanden te berekenen welk vakantierecht iemand heeft, en direct dezelfde maand uit te betalen. Iedereen krijgt dan hetgeen waar hij of zij recht op heeft.

Jaarlijkse mutaties zonder moeite

Bijna elke medewerker geeft jaarlijks de mutaties door voor de ‘uitruil Eindejaarsuitkering / Cafetariaregeling’ en de vakbondscontributie.
Vaak krijgt de medewerker hiervoor een formulier en voert de administratie de wijzigingen handmatig in. Maar dit kan zoveel eenvoudiger. Laat de medewerker het zelf online invoeren via een ERP-softwarepakket zoals AFAS. Je hoeft dan alleen nog te controleren of de invoer correct is. Een mooie efficiencyslag!

Registratie duurzame inzetbaarheid (RDI) en ouderschapsverlof ingewikkeld?

Voor veel stichtingen is de registratie van ouderschapsverlof en duurzame inzetbaarheid een kopzorg. Vaak kiest de stichting voor dubbele dienstverbanden of formatieverdeling om de kosten goed te kunnen sturen. Dit zorgt voor ingewikkelde mutaties en extra dienstverbanden die het systeem vervuilen. Een manier om dit te omzeilen, is door gebruik te maken van kostensturing via looncomponenten. Hiermee heb je alle regelingen binnen 1 dienstverband en voorkom je onnodige registratie. De kostensturing gaat dan vanzelf bij het journaliseren van je salarissen.

Werk jij ook nog veel met losse bestanden en handmatige invoer? Kom jij (een van) bovenstaande punten ook tegen in je werk en wil je eens sparren over een probleem waar je tegenaan loopt?  Als onderwijsspecialist binnen Forque kan ik met je meedenken. Bel of mail me voor een afspraak via T:+31(0)6- 13 15 13 72 of via E: c.bakker@forque.nl.

Chris BakkerDeze blog is geschreven door:


Chris Bakker
Senior ConsultantUw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
21 jun Simulaties, virtuele werelden en hologrammen: zit er een onderwijsrevolutie aan te komen?
21 jun Circa 65 procent van de basisschoolleerlingen zullen later gaan werken in beroepen die nu nog niet bestaan
21 jun Debat over werkdruk en salarissen van leraren in het basisonderwijs
21 jun 'Veel mis met Jeugdwet voor kind met verstandelijke beperking of autisme
21 jun Scholen werken samen in experiment regulier en speciaal onderwijs
21 jun Britse scholen halen analoge klokken weg omdat tieners niet meer kunnen niet klokkijken
21 jun Samenwerken aan werkdruk in het onderwijs
21 jun Je eerste jaar als leraar (PO/VO/MBO)
21 jun Vacature: Groepsleerkracht Speciaal Onderwijs nieuw schooljaar
20 jun Geen Steve Jobsschool in Den Haag
20 jun Studenten maken zich zorgen over vrije pers in hoger onderwijs
20 jun Meer duidelijkheid over selectie bij wo-masteropleidingen gewenst
20 jun Basisschool Silvester-Bernadette als eerste over naar Prowise GO
20 jun Moeten scholieren verplicht leren programmeren?
20 jun Acer introduceert de Chromebook Tab 10, de eerste Chrome OS tablet voor het onderwijs
Kennispartner
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie