Master leiderschap in onderwijs

Iets voor jou?
  • Je bent geïnteresseerd in een bedrijfskundige master in onderwijs.
  • Je bent schoolleider, bovenschools directeur, (con)rector, teamleider of bestuurder van een onderwijsorganisatie.
  • Je bent in staat om vanaf de start van de opleiding studieopdrachten op bovenschools niveau uit te voeren binnen de eigen werkomgeving. Functioneer je nog niet op dat niveau, dan is jouw werkgever bereid hiervoor de mogelijkheden te creëren.

Directeuren en bestuurders van onderwijsorganisaties houden zich meer dan ooit bezig met politieke invloeden, samenwerking, positionering, netwerken, innovatie en exploitatie. Er wordt van hen bedrijfsmatig, ondernemend en naar buiten gericht leiderschap verwacht. Leidinggevenden dienen in staat te zijn om een lerende organisatie te ontwikkelen en innovaties te initiëren. Dit vraagt om de juiste vaardigheden.

De Master leiderschap in onderwijs heeft tot doel om Teamleider, (adjunct-, locatie-, sector- of meerschools) directeur, (con)rector, bestuurder te professionaliseren op het gebied van bedrijfsvoering, ondernemerschap en innovatie.

srvo logo     srpo basisregistratie    srpo herregistratie 

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor Teamleiders, (adjunct-, locatie-, sector- of meerschools) directeuren, (con)rectoren en bestuurders uit het onderwijs die zich verder willen professionaliseren op het gebied van bedrijfskundig leidinggevende binnen het onderwijs.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Je werkt op een po, vo, mbo of hbo school en hebt daar de functie van teamleider, (adjunct-, locatie-, sector- of meerschools) directeur, (con)rector, bestuurder
  • Je hebt minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring
  • Je bent in het bezit van een bachelor diploma
  • Je bent in staat om vanuit je functie of krijgt de ruimte vanuit je leidinggevende om gedurende de opleiding studieopdrachten op (bovenschools) niveau uit te voeren binnen de eigen werkomgeving
  • Daarnaast maakt een ontwikkelassessment en/of intakegesprek deel uit van de plaatsingsprocedure. Hiermee geef je richting aan de ontwikkelingsdoelen tijdens de opleiding.

Lees meer op de website van Avans+

 

Bron: Avans+ - partner Onderwijsland.com