Actief woorden leren

wanneer? 21 augustus 2019 09:00
waar? Rotterdam
kosten? € 499,-
De essenties
  • Gedegen kennis over nieuwe ontwikkelingen binnen woordenschatonderwijs 
  • Praktische ideeën voor in de klas
  • Handvatten om het woordenschatonderwijs te verbeteren
Doelgroep(en)

Leraren van groep 3 t/m 8, ib-ers, schoolopleiders, taal- en bouwcoordinatoren mb en bb, directies,

Min-max aantal deelnemers

Min 12 – max 24

Doelen / resultaat

Beter weten wat impact heeft op de woordenschatuitbreiding van de leerling

Inhoud & Werkwijze

Woorden belangrijk in onze taal. Zonder een gedegen woordenschat is taalontwikkeling maar beperkt mogelijk. Het herkennen van woorden (technisch lezen, vloeiend lezen, leesbegrip, luisteren) en het actief gebruiken van taal (spreken, schrijven, spellen) wordt veel moeilijker of zelfs onhaalbaar op het moment dat de woordbetekenissen niet bekend zijn. Een tekst lezen waarin minder dan negentig procent van de woorden bekend is, wordt al gauw een onmogelijkheid. Daarmee is een goed ontwikkelde woordenschat een van de belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle schoolloopbaan (o.a. Biemiller, 2003; Hirsch, 2006). Hoe je dat doet, welke woorden belangrijk zijn om aan te leren en hoe je dat actief kunt oefenen komt aan de orde tijdens deze tweedaagse.

Uitspraak van een klant

“Dit schooljaar ben ik begonnen met thema ‘het weer’ en de leerlingen hebben echt veel nieuwe woorden geleerd. Zelfs de leerlingen die moeite hebben om Nederlands te spreken komen binnen met verhalen over het weer in het Nederlands en ze vragen al van te voren wat ze gaan leren. Deze week deden we als afsluiting het weerbericht presenteren en ik was zelf nog verbaasd hoe knap ze dat deden. In een zelfgemaakte tv vertelden ze wat het weer voor vandaag, morgen en overmorgen zou worden en ook in goede zinnen. Ik wilde het je even laten weten en bedanken voor al je goede tips!”

Plaats

Rotterdam

Datum

aug 21, 2019
sept 11, 2019

Tijd

09:00 t/m 16:00

Prijs

499,00 EUR
 

 Poll
Het is prima dat basisscholen eigen coronatests inkopen
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?