Congres Leren zichtbaar maken - John Hattie: Het verhaal achter de cijfers

wanneer? 8 november 2018 09:00
waar? Nieuwegein
kosten?

Voor het vijfde jaar komt professor John Hattie naar Nederland. Daar zijn we trots op. Evenals op hoeveel scholen al hard werken om leren zichtbaar te maken, om leerlingen te stimuleren eigenaar te worden van hun leerproces. In vijf jaar is al veel bereikt.

 

In dit lustrumjaar kunt u niet alleen kennismaken met de theorie van prof. John Hattie, maar die ook voorbeelden krijgen van het toepassen, u verder verdiepen in zijn werk, of ervaren door scholen te bezoeken die Leren zichtbaar maken in de praktijk brengen. We nodigen u uit.

 

Het verhaal achter de cijfers

De effectgroottes van de invloeden die impact hebben op leren kunnen helpen om de juiste accenten te leggen, keuzes te maken en u bewust te maken van de huidige situatie.

 

Actiegebieden

Professor Hattie heeft ze vertaald naar actie, om precies te zijn 5 actiegebieden. Het vraagt niet om een radicale verandering. “Begin bij de kern”, zegt prof. John Hattie, “start bij het onderwijs in de klas: zorg dat je weet welke impact je hebt op het leren van leerlingen. Daar kun je op voortbouwen”. Naar een situatie waarin niet lesgeven maar leren centraal staat. Waarin leerlingen eigenaar zijn van hun eigen leerproces. Ze weten wat ze aan het leren zijn en waarom. Ze weten waar ze naar toe willen en welke volgende stappen daar voor nodig zijn. De leraar helpt de leerlingen hun eigen leraar te worden.

 

Veel impact

Een van de invloeden met de meeste impact is Collective Teacher Efficacy. Een effectgroote van 1,57. Als gemiddelde impact van invloeden 0,4 is, dan bereik je met Collective Teacher Efficacy bijna 4 keer zoveel.


Collective Teacher Efficacy gaat over hoe leraren gezamenlijk van invloed kunnen zijn op het leren van leerlingen. Gezamenlijk  heeft betrekking op het samenwerken tussen leraren. Efficacy slaat op hun vertrouwen om samen goed onderwijs vorm te geven, vanuit gezamenlijke overtuigingen (mindframes). 

 

In het programma kunt u kiezen voor een workshop waarin we dieper ingaan op het verhaal achter Collective Teacher Efficacy.

 

Het programma van dit congres is erop gericht de cijfers meer betekenis te geven en u handvatten te geven om uw impact te vergoten. Zo behapbaar en concreet, dat u er een start mee kunt maken. 

 

Het congres beslaat 2 dagen, masterclasses op de donderdag en een congresprogramma op devrijdag. Maar vanwege het lustrum bieden we meer activiteiten. Het complete programma vindt u in de congresbrochure.

 

We ontmoeten u graag!

 

Download de congresbrochure lzm kleur

 

Direct inschrijven lzm kleurPoll
Kinderen vanaf 12 jaar moeten gevaccineerd worden
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?