Flitsbezoek - De verdieping (Rotterdam)

wanneer? 16 januari 2018 09:00
waar? Rotterdam
kosten? € 395,-
De essenties 

- De reflectieve vraag als middel om leraren inhoudelijk met elkaar in gesprek te laten gaan.

- Het creëren van een samenwerkende en reflectieve cultuur door de inzet van flitsbezoek.

- Zicht op de kenmerken die bijdragen aan een cultuur waarbinnen het flitsbezoek wordt geaccepteerd, gewaardeerd en succesvol kan zijn.

Doelgroepen

Schoolleiders, intern begeleiders, bouwcoördinatoren en coaches die eerder de training Flitsbezoek hebben gevolgd en verder willen leren over een samen werk- en leercultuur binnen de school.

Doelen / resultaat
  • Je weet hoe je de reflectieve vraag breder in kunt zetten dan alleen in een 1:1 situatie.
  • Je kent een aantal kenmerken die bijdragen aan een cultuur waarbinnen het Flitsbezoek wordt geaccepteerd, gewaardeerd en succesvol kan zijn.
  • Je bent je bewust van de ‘reflectiespiegel’ die je hanteert bij Flitsbezoeken.
Omvang

2 x 3 uur

Inhoud en werkwijze

Je beheerst de vaardigheden voor het uitvoeren van het Flitsbezoek, het formuleren van de reflectieve vraag en het voeren van de dialoog, maar je hebt het idee dat je nog meer kunt halen uit de methodiek van het Flitsbezoek. We verkennen de mogelijkheden hoe je de reflectieve vraag breder in kunt zetten dan alleen in een 1:1 situatie en we verkennen de kenmerken die bijdragen aan een cultuur waarbinnen het Flitsbezoek wordt geaccepteerd, gewaardeerd en succesvol kan zijn (een professionele reflectieve cultuur). Tenslotte besteden we aandacht aan je ‘reflectiespiegel’: de kenmerken van goed onderwijs op basis waarvan je reflecteert. Kortom wat is goed lesgeven vanuit het perspectief van je school?

 

Plaats

Rotterdam

 

Datum

jan 16, 2018
mrt 6, 2018
 
Tijd
09:00 t/m 12:00
 
Prijs
395,00 EUR
 
 


Poll
Kinderen vanaf 12 jaar moeten gevaccineerd worden
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?