Training Vanzelf Sprekend - presentatievaardigheden

wanneer? 11 oktober 2017 13:30
waar? HCO Den Haag
kosten? € 550,-

'Ontspannen presenteren, werkelijk contact durven maken met jouw publiek en de aandacht tot de laatste minuut vasthouden...' Klinkt dit als 'n droom? Maak het tot werkelijkheid en schrijf je in voor de training Vanzelf Sprekend!

ONTSPANNEN SPREKEN

Tijdens deze training ervaar je hoe fijn het is om moeiteloos je boodschap over te brengen waarbij je de woorden niet hoeft te zoeken, maar ze jou 'gewoonweg' vinden. Want, ook jij kunt ontspannen spreken voor publiek. Hooguit heb je er nog iets meer achtergrondkennis en oefening voor nodig, of, misschien alleen nog dat 'laatste zetje'?

WERKWIJZE

In de praktijkgerichte training Vanzelf Sprekend staan 'doen en ervaren' centraal. De theorie en inzichten die je opdoet tijdens de 4 bijeenkomsten, vertalen we naar praktische oefeningen met zorgvuldige feedback. De tussentijdse korte opdrachten maken dat je het geleerde ook daadwerkelijk integreert in je dagelijks handelen.

Het coachende karakter van deze training en het werken met een kleine groep, maakt deze training persoonsgericht, stimulerend en bovenal uitdagend om uit je comfortzone te stappen en daadwerkelijk een volgende stap in je presentatie-ontwikkeling te maken. Je werkt binnen de groep aan je eigen ontwikkeling en ondersteunt daarnaast je mede-coaches in hun groei.

OPBRENGST

Na afloop van de training:

 • ben je vertrouwd met een aantal presentatietechnieken en weet je deze moeiteloos toe te passen.
 • weet je hoe je je boodschap krachtig overbrengt en ben je je bewust van het effect van je stem, je lichaamstaal, de inrichting van ruimte en het gebruik van ondersteunende middelen.
 • ken je de sprekers-valkuilen en tuin je daar niet langer in.

Maar bovenal:

 • heb je ervaren hoe je, vanuit je kracht, moeiteloos kunt spreken voor publiek.
 • kun je overbodige spanning tackelen waardoor je ruimte hebt om te ontspannen en daadwerkelijk contact te maken met de luisteraar. Hierdoor ben je in staat flexibel in te spelen op (wensen van) je publiek én oog te houden voor je eigen rode draad.
 • heb je, door ruime oefening, succeservaringen opgedaan hetgeen je uitstraalt op je publiek: jouw ontspannen, zelfbewuste houding maakt het een feest voor je publiek om naar je te luisteren!
REACTIES VAN DEELNEMERS
 • ‘Wat mijn publiek merkt van mijn deelname aan deze training? Dat er nu een directeur op het podium staat die presenteren echt leuk vindt!’
 • ‘Na deelname aan deze training besef ik vol verbazing: Wow!  k wist niet dat het in me zat en dat ik het kon… maar ik ben presenteren ineens heel erg leuk gaan vinden. En ik wil er vanaf nu meer van doen!’
 • ‘Door deze aanpak, nl uitgaande van wat er in kracht en kunde al in me zit, en vandaar uit verder bouwend, kon ik mijn grenzen verleggen, experimenteren en mijzelf op presentatievlak verder ontwikkelen. Ik ben nu vertrouwd met mijn authentieke spreekstijl en weet daarmee te boeien! Een cadeau voor ieder.’
 • ‘Lisette is in staat in hele korte tijd een loepzuivere analyse te maken van ‘waar het hapert’ in mijn hoofd. De handreikingen die zij mij deed, bleken zeer treffend. Het positieve effect daarvan op het publiek was nl direct merkbaar.'
 • ‘Lisette weet heel goed waar zij het over heeft. Zij kan haar passie voor haar vak goed overbrengen.'
SCHOOLLEIDERSREGISTER PO

De training Vanzelfsprekend is aangemerkt als bron voor informeel leren door het Schoolleidersregister PO. Dit houdt in dat deze training gedeeltelijk aansluit bij één of meerdere  professionaliseringsthema’s en onderdeel kan uitmaken van uw ontwikkeling via informeel leren.

Plaats

Den Haag, HCO

Datum

6 sept 2017
13 sept 2017
27 sept 2017
11 okt 2017

Tijd

13:30 tot 16:30

Prijs:

550,00 EUR
 


Poll
Kinderen vanaf 12 jaar moeten gevaccineerd worden
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?